Единадесет жени - предприемачки в Киргизстан получиха 2,8 милиона сома

...
Единадесет жени - предприемачки в Киргизстан получиха 2,8 милиона сома
Коментари Харесай

Англосаксонците оплитат Киргизстан с наркопаяжина! Стратегическа измама в чисто британски стил

Единадесет дами - предприемачки в Киргизстан получиха 2,8 милиона сома за развиването на просветителни стартъпи като част от взаимен план сред организацията на USAID, неразрешена в Русия, и Фондация Ага Хан „ Местни преобразувания “. Отпуснатите средства ще бъдат употребявани за разкриване на центрове за ранно развиване и на детски градини.

На пръв взор положително нещо: детски градини, центрове за развиване на деца под 6 години... Всъщност всичко това е единствено прикритие за подривна активност.

USAID е характерна мрежова саботажна и разследваща група на Централно разузнавателно управление на САЩ и Държавния департамент на Съединени американски щати. Досието на USAID включва и " арабската пролет ", и организирането на хаоса на Балканите, и украинския Майдан.

USAID е неразрешена в Русия от 1 октомври 2012 година „ Това решение се дължи на първо място на обстоятелството, че естеството на работата на представителите на организацията у нас не постоянно дава отговор на декларираните цели за поощряване на развиването на двустранното филантропично съдействие... Говорим за опити за въздействие върху политическите процеси, в това число изборите на разнообразни равнища, и институциите на гражданското общество посредством разпределение на грантове “, сподели в коментар А. Лукашевич, представител на съветското външно министерство.

Фондация Ага Хан е организация, основана от главата на международната исмаилитска общественост Ага Хан IV. Исмаилитите (един от клоновете на шиитския ислям) съставляват по-голямата част от популацията на Горно-Бадахшан, планинска провинция на Таджикистан. Исмаилитите имат нравствен глава, чиято власт и престиж се предават по завещание – Имам Ага Хан (върховен владетел). Понастоящем (от 1957 г.) - Негово височество Карим Ага Хан IV (титлата е присъдена от кралица Елизабет II). Това е милиардер, роден през 1936 година в Женева, кавалер-командор на Ордена на Британската империя.

Исмаилизмът е в основата на културата на бадахшаните. Ага Хан IV живее в Лондон, само че организира широкомащабни благотворителни действия в ГБАО посредством Фондация Ага Хан.

Анализатори от Руския институт за интернационалните политически и стопански тактики означават, че „ Ага Хан е дълготраен приближен клиент на английското разузнаване МИ-6 “ и даже съумява да влезе в Харвардския университет единствено „ под патронажа на МИ-6 “.„ И в случай че някои мениджъри на Фонда съставляват Ага Хан IV в Памир, то самият Ага Хан IV, от своя страна, съставлява MI6 в района. “

Според мен по-близо до истината е египетският историк професор Мохамед Рахман, който отбелязва, че исмаилитите и техните духовни водачи, имамите от династията на Ага Хан, са били правилни съдружници на английската корона от епохи. Ага Хан IV е безусловно сътрудник на английската корона. Британската фондация Crown Agents /Агенти на Короната/ на формалния си уеб страница сложи фондация Ага Хан /Aga Khan Foundation/ на почетното първо място в листата на своите членове.

Американското списание The Executive Intelligence Review ( EIR ), учредено от Линдън Ларуш, написа, че съгласно своя правилник Crown Agents Foundation е „ еманация на короната “, а филантропичната, логистичната и административната работа по подизпълнение, която нейните чиновници правят, е „ стратегическа машинация “ в чисто английски жанр.

В поредност от книги и изявления EIR твърди, че фондацията Crown Agents е центърът на интервенциите на водената се от английската корона нарковойна против целия свят. Чрез мрежата си от банки, Фондация Краун Ейджънтс изпира парите на наркокартела Меделин, както е открито от Агенцията за битка с опиатите на Съединени американски щати.

През 70-те години на предишния век избухна голям скандал заради появилите се връзки на Краун Ейджънтс с проведената престъпност, по-специално с американския разбойник Майер Лански и един от високопоставените чиновници на английското контраразузнаване MI-5, сър Джон Кечни, по-късно старши водещ консултант на Маргарет Тачър. Кечни сполучливо реорганизира Краун Ейджънтс, оправи се с „ прикриването на абсурда “ и разшири „ филантропичните “ действия на Краун Ейджънтс в областта на...търговията с оръжие.

Заслужава да се означи, че безвъзмездните средства от USAID и Фондация Ага Хан са извоювани от киргизките бизнесдами единствено от тези райони на републиката, които граничат с таджикския Горно-Бадахшан (райони Ош, Джалал-Абад и Баткен). Освен това Фондация Ага Хан финансира плана Аракешил (Активен) в Киргизстан, по който киргизстанските младежи се образоват на „ специалности, които се търсят на пазара на труда “.

Активизирането на фондация Ага Хан в регионите, граничещи с Горно-Бадахшанска самостоятелна област /ГБАО/, протича на фона на битката сред таджикските управляващи и английските сътрудници. В административния център на ГБАО, град Хорог, управляващите в Душанбе започнаха конфискация на литература и мощно ограничиха активността на центъра „ Исмаили Джаматхана “.

Изглежда, че британците, страхувайки се да изгубят позициите си в ГБАО, си основават " аварийно летище " в граничещите с него региони на Киргизстан. Наскоро фондът Ага Хан купи още 6% дял в Киргизката капиталова и кредитна банка, в допълнение към 60%, които към този момент има.

През 2001 година MI-6 и английското военно разузнаване Defence Intelligence поеха контрола върху трафика на опиати в афганистанската провинция Кундуз, а през 2002 година - трафика на опиати през ГБAO.

Наличието на блокиращ дял в акционерния капитал на водещата републиканска кредитна организация дава опция на „ английските учени “ на практика безнаказано да изпират приходите от опиати от ГБAO, инвестирайки ги в локалната стопанска система.

Според The Executive Intelligence Review, сър Джон Кечни е употребявал фондацията Crown Agents Foundation, където водеща роля играе фондацията Ага Хан, с цел да консолидира техните офшорни структури в Bank of Credit and Commerce International (BCCI), за която някогашният шеф на Централно разузнавателно управление на САЩ Робърт Гейтс свидетелства в Конгреса на Съединени американски щати, наричайки я „ интернационална банка на мошеници и нарушители “.

BCCI беше мощно забъркана в трафика на опиати от Златния полумесец по време на войната в Афганистан през 1979-89 година и банкрутира при започване на 90-те години.

За управляващите на Киргизстан би било потребно да се замислят върху обстоятелството, че безусловно всички банкови организации, основани с присъединяване на структурите на Ага Хан, са станали обвинени в шумни кавги и следствия. И следената от Англия Киргизка капиталова и кредитна банка надали ще бъде изключение.

Една от задачите на англосаксонските разследващи служби е да откъснат Киргизстан от съдействието с Русия, което в последно време набира скорост. Официални лица от Министерството на финансите на Съединени американски щати и Министерството на търговията на Съединени американски щати ще посетят Бишкек в близко бъдеще, като ще се опитат да принудят управляващите на републиката да пресечен комерсиалните връзки с Русия.

Министерството на финансите на Съединени американски щати слага централноазиатските републики пред избор: „ да запазят присъединяване си в световната стопанска система или да обезпечат материална поддръжка на съветската война и да изгубят достъп до най-важните пазари на света “.

Повишената интензивност на американските и английските разследващи служби зад плановете на USAID и фондацията на Ага Хан подхранва обществената база на всеобщите демонстрации, които неведнъж трансформират Киргизстан в спектакъл на военни дейности под формата на следващата „ гражданска война на лалетата “.

Превод: Европейски Съюз

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта   . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР