Учения със стрелба и въоръжена охрана в синагогите: как еврейските общности реагират на нарастващия антисемитизъм в САЩ

...
Единадесет души бяха убити и шестима ранени. Съдебните заседатели трябва
Коментари Харесай

Единадесет души бяха убити и шестима ранени. Съдебните заседатели трябва да решат през следващите дни дали стрелецът Робърт Бауърс трябва да получи смъртно наказание.

Еврейските общности в САЩ предприемат учения за „активен стрелец“ в отговор на жестокостта и на увеличаване на антисемитските престъпления от омраза.

Джеф Финкелщайн, главен изпълнителен директор на Еврейската федерация на Голям Питсбърг, каза пред Sky News: „Антисемитизмът е една от най-старите форми на омраза, съществува от дълго време .. Имахме късмет в Америка, където това беше някак заровено под повърхността.

„Както мисля, че видяхме по света, с нарастването на всички форми на омраза, антисемитизмът излезе наяве нагоре по наистина ужасяващ начин тук, в Съединените щати и по света."

Лигата за борба с клеветата, която проследява престъпления от омраза, регистрира 3697 антисемитски инцидента в САЩ през 2022 г.

Това е увеличение от 36% спрямо предходната година и най-високият регистриран брой, откакто организацията започна да проследява подобно поведение през 1979 г. Записаните инциденти включват тормоз, вандализъм и физическо нападение.

Изображение: Поклонение през уикенда в Squirrel Hill идва с охранителни камери и въоръжена охрана

През 2021 г. Еврейските федерации на Северна Америка стартираха кампания LiveSecure на стойност 130 милиона долара, за да осигурят на общностите обучение за сигурност.

Ерик Фингерхът, техният президент и главен изпълнителен директор, каза пред Sky News: „През последното десетилетие или повече стана ясно, че една от основните отговорности на всяка федерация за нейните общности е безопасността и сигурността и че усилията, необходими за значително нарастване на сложността и числеността, поради нарастването на антисемитизма и последващото нарастване на инцидентите с насилие.

„От Питсбърг, което беше октомври 2018 г., имаше може би 15 или 20 комисии, които имаха програми за (сигурност) – сега има над 95.“

Бягай, скрий се, бий се

Изображение: Бивши професионалисти от правоохранителните органи дават брифинг за безопасност

Sky News присъства на тренировка, организирана от еврейските федерации на Южен Ню Джърси в обществен център в Уилмингтън, Делауеър.

Около 25 възрастни получиха практически инструктаж за безопасност от бивши професионалисти в правоохранителните органи, изграден около принципите „бягай, скрий се, бий се“.

Това е обучението за оцеляване по стрелба като живот умение.

Изображение: Бъд Монахан, изпълнителен директор на JFed Security

Буд Монахан, изпълнителен директор на JFed Security, каза: „Истинският корен на това е да се научи на ситуационна осведоменост и отговор на активна заплаха и да се засили това като житейско умение, така че хората да разберат, че това не е просто фокус, когато са в синагогата или може би в Центъра на еврейската общност, а нещо, което трябва да включат в ежедневието си, в ежедневието си.

„Защото състоянието на нещата в днешния свят за съжаление е нещо (от което) хората критично се нуждаят, за да подобрят способността си за оцеляване в случай, че попаднат в ситуация с активна заплаха или активен стрелец. „

Жури ще реши дали стрелецът трябва да получи смъртно наказание

След като осъди стрелеца зад стрелбата в Дървото на живота, журито в Питсбърг ще реши дали Роджър Бауърс трябва да получи смъртно наказание или алтернативна доживотна присъда без замяна.

50-годишният шофьор на камион беше обвинен в 63 криминални точки, включително престъпления от омраза, водещи до смърт, и възпрепятстване на свободното упражняване на религията, водещи до смърт.

Преди стрелбата той е изразил омраза към евреите в социалните медии. Синагогата се намира в питсбъргския квартал Squirrel Hill, който има 40% еврейско население.

След масовата стрелба на 27 октомври, 10.27 Healing Partnership беше създадена в подкрепа на членовете на общност.

Прочетете повече:
Петима убити и две деца ранени при стрелба във Филаделфия

Нейният директор Маги Файнстийн каза пред Sky News: „Мисля, че много антисемитизъм идва от това, че някой трябва да намери някого, когото да обвини.

"Мисля, че когато има злини, когато хората започват да изпитват известно чувство, че са изоставени или нямат възможност, тогава, често пъти , антисемитизмът нараства... Ясно е, че това трябва да се случва в Америка в момента, защото, когато погледнем темповете, ние сме наясно с това.

"И мисля, че когато погледнем процентите, ние също трябва да помним, че сме се опитали да направим хората безопасни да докладват престъпления от омраза по начин, който не беше верен преди много години.“

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР