Един вековен университет в предградието на Сейнт Луис ще бъде

...
Един вековен университет в предградието на Сейнт Луис ще бъде
Коментари Харесай

Университетът Fontbonne в Мисури ще бъде затворен поради проблеми с бюджета и намаляващ запис

Един древен университет в предградието на Сейнт Луис ще бъде закрит през идната година, сподели неговият президент в понеделник, като се базира на понижаване на записването и продължаващи проблеми с бюджета.

Университетът Fontbonne в Клейтън е учреден от Сестрите на Св. Йосиф от Каронделет през 1923 година, първо като място за образование на млади католически дами. Записването за есенния учебен срок беше 874 студенти, в това число 650 студенти. Преди десетилетие записаните във Fontbonne бяха към 2000 студенти, заяви St. Louis Post-Dispatch.

Ректорът на университета Нанси Блатнер сподели в изказване, че Fontbonne няма да приема първокурсници за есенния учебен срок на 2024 година, само че ще продължи с класове през лятото на 2025 година Ръководителите на университетите ще работят с преподаватели и чиновници, с цел да им оказват помощ да намерят нови позиции другаде, сподели тя.

„ След доста години на понижаване на записванията и стесняване на даренията, финансовото положение на университета към този момент не може д...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР