Един успял млад софиянец - съоснователят на Тelerik и “Телерик

...
Един успял млад софиянец - съоснователят на Тelerik и “Телерик
Коментари Харесай

Промяната готвят милионер за кмет на София

Един съумял млад софиянец - съоснователят на Тelerik и “Телерик Академия ” Васил Терзиев, е измежду фаворите за кандидат-кмет на София на “Демократична България ” и “Продължаваме смяната ”, предвижда.

Вероятно около диалозите за кабинет на малцинството двете обединения са изговорили и проекта си за локалния избор. Инициативата за общи претенденти в огромните градове пристигна от Демократична България при започване на месеца и “Промяната ” този път я прегърна за разлика от лятната оферта за единни депутатски листи.

“Ако има такива работи, ще ги чуете ”, колеблив е предприемачът Терзиев пред “Труд ”.

Той е измежду огромните донори на акциите на Асен Василев и Кирил Петков,

като единствено за вота през октомври е дал 50 хиляди лева Неофициално към този момент се приказва, че изваждането му като претендент напрягало Демократична България, които държат 8 от районните кметове в София (срещу 12 на ГЕРБ) и имат най-видимо наличие като политическа мощ точно в столицата.

На въпрос обаче дали няма по-десен претендент, обвързван с обединението им, или са склонни да одобряват човек на “Промяната ”, неофициално депутати от Директива за птиците успокояват: “Какво по-дясно от милионер, продал компанията си за 500 млн. лв.? ”.

През 2014 година американци купиха софтуерния разработчик Тelerik за рекордните Щатски долар 262,5 млн. $.

Милионерът бе измежду първите на площада, когато Никола Минчев бе свален като началник на Народното събрание, а след това и в отбрана на кабинета " Петков ". Особено деен е във фейсбук по проблемите в София, последно недоволства против злощастния ремонт на жълтите павета.

За разлика от Борис Бонев, който също е спряган като претендент за кмет, той обаче няма политически опит. А концепцията на Демократична България за общ претендент включва и Боневата “Спаси София ”.

На вота преди 3 година младият общинар събра гласове що се касае за цяла политическа група в СОС, само че тогава нямаше записана партийна листа за съветници и влезе като самостоятелен, а в кметската конкуренция остана четвърти. Сега гражданското му обединяване ще се записва като партия, само че единствено за изборите в София, а самият Бонев към този момент даде поръчка, че отново ще е претендент за кмет и де факто е в непрекъсната предизборна акция.

Още по тематиката четете
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР