Един украински войник загина при сблъсък с проруските сепаратисти в

...
Един украински войник загина при сблъсък с проруските сепаратисти в
Коментари Харесай

Украински войник бе убит в Донбас

Един украински боец почина при конфликт с проруските сепаратисти в източната част на страната, съобщи Франс прес, като цитира украинската войска. С това броят на украинските бойци, убити от началото на годината в източната част на страната, доближи 61. От 2014 година при спора в района починаха 13 000 души.

Войникът е бил погубен през вчерашния ден, а през предишния месец в този регион са починали шестима украински военни. Украинската войска упрекна сепаратистите, че са обстрелвали позициите й с гранатомет и тежка картечница.

Русия е упреквана, че оказва финансова и военна поддръжка на сепаратистите в този спор, почнал малко откакто Москва анексира Крим.

Напоследък напрежението сред Русия и Украйна се ускори. Киев декларира, че се притеснява от идна инвазия и упреква Москва, че струпва войски по границата си с Украйна. Москва отхвърля да има враждебни планове и упреква Киев, че съставлява опасност за нея, както и НАТО, което съгласно съветските управляващи желае да се разшири до съветските граници.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР