Един търговец, ако сложи висока цена на продукт с цел

...
Един търговец, ако сложи висока цена на продукт с цел
Коментари Харесай

Глобите за нелоялни търговски практики скачат до 50 000 лв.

Един търговец, в случай че постави висока цена на артикул за повече облага, няма по какъв начин по закон да бъде глобен, само че може да бъде проверяван за всичко, обвързвано с бизнеса му. От 28 май санкциите за нелоялни търговски практики, които КЗП може да постанова, скачат от 30 на 50 000 лева Това разгласи Димитър Маргаритов от Комисията за отбрана на потребителите в ефира на „ Здравей, България”.

„ Такава санкция се постанова да вземем за пример, в случай че вие сте подвел потребителя, че в комерсиалния обект има олио на промоция и той отиде и види, че го няма и не имало такова нещо”, разясни той.

„ Нека не използваме думата далавера. Такова разбиране няма в законодателството. Говорим за неточни дейности от страна на търговци. Винаги в такива времена има хора, които желаят да забогатеят по неправилния метод. Ако желаете може да продавате олио и за 30 лева, стига да има кой да го купи. Трябва обаче всичко да е осчетоводено”, изясни ръководителят на Държавната комисия за стоковите тържища и борсите Владимир Иванов.

По думите му пазарът у нас е високо конкурентен и сега органите по контролните действия работят оптимално.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР