Един тъжен призрак ще броди по екраните през този месец.

...
Един тъжен призрак ще броди по екраните през този месец.
Коментари Харесай

Призраци, демони, хотел в средата на нищото. 10 филма за гледане този месец

Един печален фантом ще броди по екраните през този месец. И един заплашителен дявол.

Ще видите още преподавател, който въодушевява и ще си зададете въпроса любовта ли е по-важна или парите.

За десерт има вманиачен мюзикъл и история за индианци, нефт и убийства.

От Radical с Еухенио Дербез до Killers of The Flower Moon, където Леонардо ди Каприо и Мартин Скорсезе още веднъж са дружно - ето 10 кино лентата за гледане през октомври, подбрани от BBC.

Radical

Еухенио Дербез влиза в ролята на преподавател, работещ с група шестокласници. Всъщност той е назначен просто тъй като никой различен не желае да работи на това място – граничен град в Мексико с оскъдно население и превзет от наркодилъри и нарушители.

Този преподавател обаче е друг. Вместо да кара децата да се занимават със суха образователна материя, той ги оставя да мечтаят. Опитва се да ги въодушеви да не се отхвърлят, без значение какъв брой е мъчно.

Естествено, такава различна персона не може да не провокира отрицателна реакция в бюрократичната учебна система. Така героят на Дебрез би трябвало на процедура да потвърди на учениците си това, което им споделя в клас.

Излиза на екран на 20 октомври.



Foe

Млада двойка живеят във плантация в далечен регион на Съединени американски щати. Действието се развива в бъдеще, когато Земята е съвсем негодна за живот поради климатичните промени.

В живота им се появява загадъчен мъж, от който схващат, че брачният партньор е определен да взе участие в държавна стратегия за колонизиране на космоса. За задачата обаче той би трябвало да остави жена си за няколко години.

Всичко стартира с диалози с “пълно доверие “, а непознатият упорства да разбере всичко за техния брак и връзки. Полека на повърхността стартират да излизат не чак толкоз лицеприятни подорбности за фамилния им живот.

Премиера в Съединени американски щати – 6 октомври, във Англия – 20 октомври.



TheCantervilleGhost

Това е историята на един фантом, изпаднал в усложнение. Години наред той живее в голяма къща, която счита за своя, тъй като съумява да изплаши всеки нов притежател и фамилията му.

Изведнъж обаче безоблачният му нереален живот внезапно стопира, откакто идват нови хора. За разлика от всички останали, те въобще не се опасяват. Тъкмо противоположното – стартират да плашат него.

На всичкото от горната страна призракът се сприятелява с младата им щерка. Тя ненавижда къщата, желае да пътува и да види света, само че фамилията не желае да се мести. Тогава тя го моли да ги изплаши, с цел да си тръгнат. Това се оказва много сложна задача за горкия фантом.

Премиерата е на 20 октомври.



Joan Baez: I Am a Noise

Името на Джоан Баез придобива международна популярност през 60-те години на предишния век. Това са бурни времена, изпълнени с битки за човешки права и революционни промени.

Тогава тя може да бъде забелязана до персони като Мартин Лутър Кинг и Боб Дилън. Дългата ѝ кариера на музикалната сцена продължава и през днешния ден, естествено, с друго движение.

„ Никога не съм желала да върша прощално турне, тъй като хората, които ги вършат, нормално се връщат на сцената “, споделя тя в този документален филм, в който споделя за многочислените компликации, през които е минала, ставайки световноизвестна на млада възраст.

Филмът излиза на 6 октомври.



The Exorcist: Believer

Оригиналният филм от 1973 година от дълго време се е трансформирал в пример за хорър. С този нов епизод режисьорът Дейвид Гордън Грийн предлага историята на две обладани от духове девойки. Родителите им търсят помощ от майката на детето от първата част.

Филмът излиза на екран на 6 октомври и от в този момент е ясно, че ще има много уплашени.



Dicks: The Musical

Това е мюзикъл от режисьора на „ Борат “.

Разказва за двама наперени чиновници от отдел „ Продажби “, които откриват, че са близнаци. И вземат решение да съберат още веднъж майка си и татко си. Бащата обаче се оказва гей, а майката..., е, стига спойлери.

Има много музика и то по много непристоен метод. Но това е някак предстоящо.

Премиера – 6 октомври.



Fair Play

Влюбени момче и момиче работят в една и съща компания от финансовия бранш. Обичат се и възнамеряват женитба.

Настроението във връзката внезапно се трансформира откакто тя е нараснало и става началник на обичания си, който мъчно приема новата действителност. 

Това е история за обич и пари. Въпросът е кое е по-силното.

Премиерата е на 6 октомври.



Cat Person
Студентка се забърква с много по-голям от нея мъж. Той наподобява нерешителен и неприветлив, само че съумява да я завоюва. Двамата си пишат много време, а той загатва, че има котки, откъдето е ѝ името на кино лентата. След една среща дамата не е изключително впечатлена и мисли за разлъка.   После обаче се сеща, че по този начин и не е видяла котките му. Така се появява съмнението, че всичко е фиктивен сюжет, с цел да я накара да го хареса и може би става дума за рисков фанатик.   Премиерата за Съединени американски щати и Канада е на 6 октомври, за Англия – на 27.
The Royal Hotel   В средата на нищото. Там се озовават две млади австралийки, търсещи нещо друго. Намират го под формата на хотел в далечен район на страната.   Всичко наподобява занимателно и забавно. Но след това схващат за какво никой не желае да работи на това място. Оттам няма по какъв начин да избягаш. А клиентите не са най-приятните хора.   Сюжетът се трансформира в същински трилър откакто е почнал с сякаш скучни събития. Премиерата е на 6 октомври.
Killers of The Flower Moon   Леонардо ди Каприо и Мартин Скорсезе още веднъж са дружно, с цел да опишат, както е по традиция, вълнуваща американска история. Тук е и Робърт де Ниро, различен обичан на Скорсезе артист.   Става дума за индианци, нефт, пари и обич. И за гибел.   Действието се развива през 20-те години на предишния век в Оклахома, където локалните индиански племена съумяват да забогатеят поради петролните находища в земите им. Всичко обаче е доста нежно, тъй като и други са се прицелили в това благосъстояние.   Филмът излиза на екран на 20 октомври.  
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР