Един руски магнат се бори да докаже, че той е

...
Един руски магнат се бори да докаже, че той е
Коментари Харесай

Руски милиардер не може да докаже, че има вила за $35 милиона, но трябва да плаща данъци за нея

Един съветски магнат се бори да потвърди, че той е притежател на първокласна вила във стенописи ски курорт. Но все пак предприемачът би трябвало да заплаща налози за парцела, описват от Bloomberg.

След редица каузи през последните четири години през този месец съдът в страната е постановил някогашният съветски сенатор Виталий Малкин да заплати 1,7 милиона $ под формата на данъци за парцела, който е изчисляван на стойност от 31,7 милиона евро или 35 милиона $.

Това е един от няколко сходни случаи във Франция, при които е отсъдено, че би трябвало да бъде заплатен налог в размер на 3% от цената на парцел, който е бил платен посредством " кухи " компании за да се избегне облагането му. Въпросният налог е въведен за да предотврати опитите на заможни купувачи да заобикалят обичайния налог върху благосъстоянието.

Със същото условие е трябвало да се съобрази и различен съветски милиардер - Искандар Махмудов. Той е трябвало да заплати 1,56 милиона евро под формата на данъци поради парцел в Кот д " Ивоар.

Казусът с Малкин обаче е по-заплетен, като в това време съдът е постановил, че той не е съумял публично да потвърди, че е притежател на компанията, която е придобила вилата.

" Въпреки това всеки знае, че точно той е притежателят, съгласно данъчните собствеността не е потвърдена по отношение на условията на френското законодателство ", изясняват от адвокатска адвокатска фирма, основана в Париж. До огромна степен това е обвързвано с обстоятелството, че компанията покупател е записана в Люксембург, който е " данъчен парадайс ".

Виталий Малкин съумява да натрупа своето благосъстояние като съосновател на банката " Российский заем ", основана при започване на 90-те години, която по-късно се трансформира в най-голямата в страната. Той става сенатор през 2004 година, само че 9 години по-късно е заставен да се отдръпна откакто получава обвинявания поради двойно поданство и притежанието на парцели в чужбина.

Към днешна дата той е жител на Монако, а чистото му благосъстояние е изчислявано на 1 милиард $, съгласно данни на Forbes към 2020 година.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР