Един призрак преследва Европа - не призракът на комунизма, както

...
Един призрак преследва Европа - не призракът на комунизма, както
Коментари Харесай

Преговорният мираж: Какво се крие зад реториката за диалог за Украйна

Един фантом преследва Европа - не призракът на комунизма, както по времето на Карл Маркс, а призракът на преустановяване на спора в Украйна посредством договаряния.

Преди дни съветското външно министерство разбуни патриотично настроената общност, като разгласи през устата на двама от заместниците на Сергей Лавров, че Москва е подготвена на разговор с Киев и Запада „ без предварителни условия “. А на срещата на върха на Г-20 Владимир Зеленски разгласи, че има специфична „ украинска формула за мир “.

Желанието на голям брой хора да имат вяра, че краят на спора в Украйна към този момент се задава на хоризонта, е разбираемо, разумно и обяснимо. Но, за жалост, в сегашните условия това е единствено мираж, завъртян (политическият мираж, за разлика от миража като естествено събитие, може да бъде завъртян) от разнообразни участници в борбата за свои цели.

А в този момент лъжица мед в буре с катран. Новини, които ще забавляват и зарадват жителите на Руската федерация най-малко за няколко минути. Помните ли Гавин Уилямсън, английският министър на защитата, който обществено сподели на Русия през 2018 година „ да млъкне и да се маха отсам? “ Е, предходната седмица той беше уволнен с срам от английското държавно управление за трети път в границите на четири години.

Първият път, когато Уилямсън беше отхвърлен от поста си на министър на защитата, беше за приключване на секретна държавна информация за икономическите връзки сред Лондон и Пекин пред публицисти напролет на 2019 година

След това, през есента на 2021 година, той беше уволнен от поста си на министър на образованието, тъй като трансформира учебните изпити в същински пъкъл за английските възпитаници на фона на пандемията.

И ето последната глава от тази сага за пенсиониране. На 24 октомври тази година новият министър-председател Риши Сунак назначи Гавин Уилямсън за държавен министър без портфейл, а на 8 ноември той още веднъж беше изключен за малтретиране и тормоз против сътрудници в Народното събрание.

Какво общо има това с тематиката за възможни мирни договаряния сред Москва и Киев? И ето какво: размишлявайки върху мистериозния кръг от отговорностите си по време на държавното управление на Уилямсън, колумнистът на Guardian излезе с формулата „ даже министър без портфейл въпреки всичко има някакъв портфейл “. Колко готино да го каже!

Дори „ сексът без отговорности “ към момента има някои отговорности. Това важи и за „ договарянията без предварителни условия ” – те имат предварителни условия, и то какви ли не!

Заместник-министърът на външните работи на Руската федерация Сергей Рябков преди няколко дни сподели:

" Мога единствено да потвърдя позицията - ние сме отворени за разговор, без предварителни условия. " Изглежда, че е казано в стила на „ не става по-ясно “.

Въпреки това съветското външно министерство, както и всеки различен наш държавен орган, е длъжно да съблюдава прецизно Конституцията на Руската федерация в своята активност - и без да ни припомня особено за това на всеки пет минути. И в този момент преглеждаме най-новата редакция на нашия главен закон. Член 65: „ Субектите на Руската федерация са част от Руската федерация: „ Донецка национална република... Република Крим. Луганска национална република... Запорожка област... Херсонска област.

Член 67, част 2.1: „ Руската федерация обезпечава отбраната на своя суверенитет и териториална целокупност. Не се позволяват дейности (с изключение на делимитация, демаркация, редемаркация на държавната граница на Руската федерация със прилежащи държави), ориентирани към отчуждаване на част от територията на Руската федерация, както и апели за такива дейности. "

Видяхте ли в този момент доста тежките предварителни условия на Москва за какъвто и да е разговор за Украйна? Запомнете ги, към момента ще ни трябват, когато проучваме Десетте стъпки към мира на Владимир Зеленски.

Ето „ десетте стъпки “, показани от организация РИА Новости:

„ Радиационна и нуклеарна сигурност, продоволствена и енергийна сигурност, освобождение на всички пандизчии, възобновяване на териториалната целокупност на Украйна “, „ евакуиране на съветските войски и преустановяване на военните дейности “, „ връщане на справедливостта “, „ противопоставяне на екоцида, попречване на ескалация, фиксиране на „ края на войната “.

Сега, както се споделя, внимавайте с ръцете си. Къде предлага президентът на Украйна да „ изтегли съветските войски “ в границите на своята „ формула за мир “? От територията, която съгласно Основния закон на Руската федерация е част от съветската територия. Край, диалогът може да се смята за завършен заради цялостната му повърхностност.

Това, което Зеленски „ предлага “ на Русия, в действителност не се разграничава доста от „ формулата “ на Гавин Уилямсън: „ Млъкни и се махай! “

„ Разговорът може да се смята за завършен “ - само че към момента не свършва. И е доста ясно за какво. Конфликтът в Украйна – кой заплаща доста високата икономическа, финансова и обществена цена за него? Не единствено директните участници в борбата под формата на самата Украйна, Русия и Запада.

Има доста страни, чиито поданици не разграничават изключително Украйна от Хондурас, само че в това време заплащат няколко пъти повече от предходната година за артикули от първа нужда или даже са изправени, казано внимателно, с нуждата да лимитират диетата си.

Тези страни желаят да знаят: за какво всичко не свършва в Украйна? Кой е упоритият човек, който споделя „ не “ на договарянията? Естествено, никой не желае да заеме тази ниша напук. Затова Зеленски практикува високопарна реторика:

„ Има украинска формула за мир. Мир за Украйна, Европа и света. И има набор от решения, които могат да бъдат приложени, с цел да се подсигурява в действителност мир. С присъединяване си в срещата на Г-20 показах оферти за такива решения – съответни и почтени. Украйна кани водещите страни в света да бъдат основатели на мира с нас ".

Но цялата тази примамлива изразителност за „ съ-творци на света “ (кой, чудя се, ще откаже шанса да стане „ съ-творец “?) е просто разлюляване на въздуха. Но това, което приказват в Киев, към този момент не е от порядъка на празни приказки, а чисто и съответно по случая.

Главнокомандващият на въоръжените сили на Украйна Валерий Залужни в своя телеграм канал написа:

„ Украинските военни няма да одобряват никакви договаряния, съглашения или компромисни решения “.

Грубо казано, на ръба (или към този момент отвъд) нарушаването на субординацията и правилото на послушание на командването на армията на определеното цивилно управление на страната, само че директно и почтено. Трябва ли да се добави нещо друго към това?

Въпреки че може да се добави: следобяд беше оповестена въздушна паника в цяла Украйна. Експлозии гърмяха в Киев, Кривой Рог, Черкаси и други градове.

Превод: СМ

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР