Един приемлив, разумен и благ човек може да направи чудеса.

...
Един приемлив, разумен и благ човек може да направи чудеса.
Коментари Харесай

Трябват ли ѝ на Промяната Сараи?

Един допустим, рационален и мил човек може да направи чудеса. И да отвори стоманени порти по същия метод, както прави богатствата дума.

В случая този човек е Мехмед Дикме. Той е в действителност рационален и най-малко до момента не е показвал конфликтност и клеветничество, по този начин присъщи за нашите политици. Какво обаче сподели Дикме - че в случай че новото болшинство позакъса, Движение за права и свободи ще му даде известна поддръжка. Че няколко депутати ще поддържат Промяната, въпреки и анонимно. Само и единствено да се свърши работата, която е в полза на страната.
Знакови лица от времето на царя виждат поддръжка на Движение за права и свободи за цялостен мандат на държавното управление " Петков "
Моето предугаждане е, че държавното управление на Кирил Петков ще изкара 4 години. Това държавно управление има поддръжката на Движение за права и свободи. Движение за права и свободи беше срещу Бой...
Прочети повече
Това изявление би трябвало леко да обезпокои партиите на смяната. По няколко аргументи. Първо, прави се прогноза, че в някакъв миг сегашните 134 гласа може да не стигат за крепена на държавното управление. Тази паника може и да наподобява безпочвена към този момент. Но единствено към този момент. В някакъв миг може да стане напълно действителна. И второ - в Сараите може би се облизват за вероятно кефлийско кафепиене с харвардците. Тоест - или предизвестяват Кирил Петков за допустима компрометираща " поддръжка ", или имат информация, че Доган възнамерява тъкмо това. Последното, което е нужно на настоящето болшинство, е поддръжка от партиите, построили непрозрачната страна - ГЕРБ и Движение за права и свободи.

Доколко може да са правилни тези догатки?

Подкрепа за Промяната от страна на някакви анонимни уж-на-Доган-хора-ама-не-съвсем би била много срамна за новата власт, оповестила война на корупцията. И кои ще са тези неназовани депутати от Движение за права и свободи? От лагера на Пеевски или от инцидентно останалите отвън него?

Впрочем, нито една от фигурите в ДЕН не е в топли контакти с Пеевски - нито Гюнер Тахир, нито Лютви Местан, нито Касим Дал, нито самият Дикме, който не е в Движение за права и свободи от 2007 година Той даже разгласи, че Пеевски е станал народен представител с гласовете от Турция, а не от Велико Търново.

Неотдавна отново Дикме разгласи, че Движение за права и свободи тотално губи въздействие в страната. Дали в действителност го мисли, или просто прави агитация, с цел да заеме ДЕН мястото на Движение за права и свободи, не се знае. Думите му можеха да се одобряват за чиста монета, в случай че не беше залитнал към ГЕРБ.
Партия, оповестила се за опция на Движение за права и свободи, ще поддържа ГЕРБ
Гражданското съдружие ДЕН ще поддържа ГЕРБ за идните парламентарни избори на 4 април, заяви пресцентърът на партията. Регистри...
Прочети повече
Като ръководител на ДЕН Дикме имаше неблагоразумието да поддържа през март Бойко Борисов и единствено той си знае защо му беше това, откакто групировката му разгласи за своя съществена цел изкореняването на корупционния модел. Възможно е това да е част от вълната, понесла някогашни царисти (Дикме беше министър в кабинета Сакскобургготски) към Борисов. Последният, несъмнено, не даде тип да го интересуват тленни остатъци от Национална движение „Симеон Втори" и Тройната коалиция.

Неколцината останали отвън обсега на Движение за права и свободи някогашни деятели на придвижването, основали на Гражданско съдружие ДЕН, могат да имат напълно простички цели. Например, да имат положителни връзки с новата власт, тъй като от предходната нямаха никаква изгода. Защото ето какво още сподели Дикме - че обществото чака промени и действителна правосъдна промяна. По тази причина трябвало до 3 месеца да има забележим прогрес при спецправосъдието. И в последна сметка, заключава Дикме, по-добро сега от кабинета „ Петков ” няма.

Да, бидейки в положителни връзки с новата власт и изразявайки угриженост за пълнотата на нейния мандат, хората от ДЕН могат да си уредят някакво политическо бъдеще. Защото, каквото и да си приказваме, турскоезичното население припознава за свои политици единствено тези със сходни имена и говорещи турски език. Възможно е и в геополитически проект да има някаква поддръжка за сходен план, който да измести Движение за права и свободи от властта и да набута Доган вечно в Сараите. Защото, до момента в който се водеше полемиката дали да има или да няма етническа партия, Движение за права и свободи си стана корпорация. Е, в този момент просто етническа ли да чакаме?

Лидерите на новата власт имат избор и евентуално ще би трябвало в обозримото бъдеще да решат дали им трябват Сараи. Стари или нови.

Автор: Евелина Гечева

Още от АКТУАЛНО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР