Един пазач и две кучета в двора - това е

...
Един пазач и две кучета в двора - това е
Коментари Харесай

Шеф, пазач и две кучета в инсинератора за 15 млн. лева

Един надзирател и две кучета в двора - това е целият разполагаем състав на историческия общински Инсинератор, който посрещна екипа на „ Марица ” зад заключената врата на обекта през вчерашния ден. Управителят на Инсталацията за изгаряне на болнични боклуци Дончо Кацарев не беше във компанията. По телефона той изясни, че други чиновници с изключение на него няма.

Този факт не попречи зам.-кметът Розалин Петков да предложи, а Общинският съвет да позволи на „ Инсинератор Пловдив ” ЕООД да се отпусне от градския бюджет безлихвен заем от 50 000 лв. за заплати, осигуровки и поправки. Други 6,2 млн. лв. заем, само че към този момент от банка и отново за поправки, ще се гласоподава през днешния ден, макар че общинското сдружение не е работило нито един ден. Не е ясно по какъв начин ще успее да върне заема, който ще бъде взет против ипотека на парцела. Предприятието стартира да се строи по съглашение с държавното управление на Швейцария от 2007 година за да не се замърсява околната среда. Дотук в него са налети близо 15 млн. лв. и както се вижда,

разноските не престават, а приходите са нула.

Според организационен акт на сдружението, признат с решение № 380 на Общинския съвет от 26 октомври 2017 година, адресът на ръководство на „ Инсинератор Пловдив ” ЕООД е пл. „ Стефан Стамболов ” 1, т.е. в Община Пловдив. Иначе базата, където някой безоблачен ден ще се извозват нездравословните болнични боклуци, се намира на един километър от Кукленско шосе. До нея се стига по тясна линия напукан асфалт, около индустриалните хали на „ Волво ”, „ Автотранс 2000 ”, ПИМК, „ Надин ”, ябълкови градини, пчелни кошери, ниви и купища боклуци, които се изхвърлят безнаказано в градските околности. В мандата на Славчо Атанасов неслучайно беше определено това отдалечено място, защото активността - изгаряне на болнични боклуци, всява неприятни асоциации. Днес тук се шири огромна индустриална зона.

„ Напускам незабавно откакто стартират да идват камионите ”, заканва се пазачът. На стотина метра от Инсинератора има остарели къщи, строени преди време досами жп линията, зад която на една ръка разстояние е бул. „ Найчо Цанов ”.

Според Дончо Кацарев

производството ще бъде изцяло екологично.

Самата постройка с два корпуса на два и на четири етажа е боядисана в бяло. Пространството към стълбището е обрасло с бурени и шубраци, тъй като човешки крайник тук не стъпва. Входът в Инсинератора е неразрешен за външни лица. През оградата се вижда струпаното в двора съоръжение. Според съглашението с Швейцария оттова безплатно трябваше да бъдат доставени машини и уреди за към 4 млн. швейцарски франка. т докладната на Дончо Кацарев, приложена към настояването за 6,2 млн. лв. заем, излиза наяве, че в този момент се постановат нови разноски за доставка и монтаж на съоръжение на стойност 3 070 000 лв..

" Инсинератор Пловдив " ЕООД е единствената компания със 100 % благосъстоятелност на Община Пловдив, чиято активност е индустриална. Всички останали търговски сдружения са поликлиники, лечебни заведения и диспансери.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР