Един пътник - един телефон въвежда през следващата седмица Центърът

...
Един пътник - един телефон въвежда през следващата седмица Центърът
Коментари Харесай

Блокират електронните гратисчии: Карта по телефона само от едно устройство

" Един пасажер - един телефон " вкарва през идната седмица Центърът за градска подвижност за столичани, които желаят да си купят еднодневна карта за цялата градска мрежа или за нощен рейс посредством мобилно приложение.
 Купуваме си дневна и нощна карта за превоз в София и през телефона
Услугата, която бе стартирана на 12 юли, още е в тестов интервал, по тази причина санкции не се постановат на пасажери с неточен електронен билет. 

Пет опита да бъде излъгана системата към този момент са регистрирани в ЦГМ до 3 август. До тогава действително пътували с електронна карта са 2000 души. Искаме хората да свикнат с услугата, задачата не е да стартираме със наказания незабавно, изясняват от ЦГМ. 

В деяние към този момент влезе и условието за въвеждане на пин код при регистрация на sofia.mpass.bg, откъдето се купува електронна карта. Тя съставлява QR код. Сега следва да бъде задействана и отбраната, при която регистрация ще може да става единствено от един телефон за един пасажер.

Поводът ЦГМ да разгласи новите отбрани стана появила се информация, че с една карта, закупена през системата, могат да пътуват по едно и също време няколко пасажери. 

Пробивът става, като пътникът, платил през акаунта си в приложението, даде електронния си адрес и паролата си на безграничен брой хора. Използвайки ги, те влизат в неговия профил и пътуват с платената от него дневна или нощна карта. 

Системата обаче регистрира в действително време пътуващите, къде се качват, в какъв брой часа и през какво устройство е сканирана електронната им
карта в метрото. Детайлна информация получават и контрольорите в наземния транспорт при инспекция.

При определяне на опити за корист пасажерът получава съобщение и предизвестие за вероятен отвод за достъп до системата. С  активиране на " един пасажер - един билет " схемата на електронните гратисчии пропада. След още две седмици пък, когато изтиоча тестовия интервал, ще бъдат налагани санкции, както на всички 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР