Един откраднат живот ги владее по плажовете на „Игри за

...
Един откраднат живот ги владее по плажовете на „Игри за
Коментари Харесай

Ралица Паскалева vs Димо Алексиев

Един откраднат живот ги владее по плажовете на „ Игри за волята “

РАЛИЦА ПАСКАЛЕВА



Детство мое

Бъдеща колежка на Индиана Джоунс – по този начин се е виждала в бъдеще дребната Ралица Паскалева. Още от интервала, в който е учила да изписва вярно А и Б, тя била пленена от митовете за Египет, а повода за това се крие в тайнствено украшение с лика на Нефертити, харизано й от нейната баба.

В Русе, детството на Паскалева минава в игри на ластик, и безспирно гледане на „ Том и Джери “. Признава, че не била изключително известна, а децата постоянно поглеждали встрани, когато тя поискала да играе с тях. Тогава разкрила кукления спектакъл. По това време, към момента омагьосана от арабския свят, тя приема актьорството единствено като занимание. Помни и до през днешния ден обаче първото си качване на сцена – в ролята на злата кралица в „ Снежанка и седемте джуджета “. Постановката се играе в Русенския спектакъл, малко преди Ралица да стегне багажа за Варна, където учи в гимназията, а аплодисментите на публиката са може би първият й знак от ориста, че това е нейното бъдеще.

Камерата ги обича

Едва на 23-годишна възраст Ралица прави своя дебют пред камерата – в българския сериал „ Кантора Митрани “. Звездата, която години по-късно ще завладее публиката в престилката на лекар Стилянова от „ Откраднат живот “, взема решение да поеме в посоката към играта пред камера непринудено, месеци преди да се изправи пред Стефан Данаилов за изпитите на НАТФИЗ. Влиза от първия път, точно в класа на Мастъра. Но си слага изискване – да я одобряват такава, каквато е – с огнена коса и нашарена с пиърсинг.

Въпреки че първичността на браненето на щатската заплата отхвърля в огромна степен Паскалева от театралната сцена, тя може да се похвали с редица функции на екрана. Участвала е в „ Столичани допълнително “, „ Корпус за бързо реагиране 2 “, „ В името на краля 3 “, където си партнира с Доминик Пърсел от „ Бягство от пандиза “, „ 11 А “ и други Големият си пробив безспорно прави с „ Откраднат живот “. Афера с женен мъж, произшествия, амнезия, изневери – това е единствено част от трагичното житейско портфолио на героинята й в здравната сага. Самата Ралица декларира, че е радикално друга от героинята си – най-малкото, тъй като й прилошава, когато чуе даже за посещаване при доктор. И макар че през март тя разгласи, че затваря страницата „ Откраднат живот “, почитателите към момента се надяват да не са видели последния кадър на лекар Стилянова.

Купидон

Макар че в никакъв случай не е заявявала очаквания за развиване на игрището, волейболът се оказва огромна част от живота и на Ралица Паскалева. До толкоз, че решението й да се отдръпна от „ Откраднат живот “ е обвързвано точно със спорта. През март тя разгласи, че желае да замине в Русия при бащата на детето си – либерото Теодор Салпаров, с който са дружно от три години. И двамата дефинират връзката си като съдбовна. Запознали се посредством общ другар, след което прекарали известно време в замяна на известия и телефонни позвънявания. Първата им среща пък стартира от софийското летище, където актрисата посреща дружно с репортерите националния тим. С времето Салпаров съумява да я възпламени по специалността си, като Паскалева следи с интерес даже сред повторенията на „ Откраднат живот “ мачовете му.

В разгара на лятото, още година, откакто прехвърчат първите искри сред тях, се ражда и плодът на любовта им – Максим, а през 2019 година гордите родители заведоха най-близките си до Йерусалим, където го кръстиха. Момченцето има и батко – Георги, който Салпаров отглежда с някогашната си брачна половинка Бойка Делиева.

Игри на волята

Фактът, че заравя пръсти в пясъка на Силистар, послужи като първата подсказка за почитателите, че досегашната лекар Стилянова ще раздава правораздаване от позицията си на водеща на риалити формата. Предаването ще бележи първият дългогодишен ангажимент на актрисата пред камера, за който тя няма да влиза в облици. Отсега обаче дава поръчка да е строга, само че обективна.

Преди да стане ясно кой ще бъде сътрудникът й в „ Игри на волята “ пък мнозина спекулираха, че със задачата ще се заеме не какъв да е, а нейната половинка – Теодор Салпаров. До това се стигна, откакто Паскалева дойде на терен дружно със фамилията си, което съчетава потребното с приятното по родното Черноморие.

ДИМО АЛЕКСИЕВ



Детство мое

Денонощни игри с животните в огромния двор на фамилната къща в Кнежа – по този начин Димо Алексиев разказва с усмивка своето детство. Когато през днешния ден връща лентата обратно, той признава, че е имал „ доста време за себе си “. Вероятно още в тези ранни години се развива свободолюбивата природа на артиста. Тази, която след това го подтиква да изостави концепцията за чиновническото работно време и да потърси мястото си на театралната и кино сцена.

Да бъде артист е фантазия, която се ражда относително късно. Първата му любов – още веднъж диаметрално надалеч от офис културата – е в действителност волейболът. „ Дa peчeм, чe oгaтo cмecвaш млaдocт c глyпocт и aмбиция, дoбaвиш oщe щипa aмбиция, мoжe дa cи нaпpaвиш нeщa, oитo мoжe дa cи нocиш цялостен живoт cлeд тoвa “, признава Алексиев по отношение на спортния си капацитет, който прочее не е загърбил и до през днешния ден, като продължава да се занимава с езда и фехтовка.

Камерата ги обича

Само година, откакто се дипломира от НАТФИЗ, Димо Алексиев към този момент се раздава пред камерата, както за родни, по този начин и за задгранични планове. Курсовете за каскадьор му се отплащат и той дели екрана с артисти като Силвестър Сталоун („ Непобедимите 2 “), Итън Хоук и Селена Гомес („ Бягство “), Джерард Бътлър („ 300 “) и така нататък

Алексиев също сякаш дава превес на работата си в седмото изкуство. След като през 2009 година печели „ Аскеер “ за играта си в „ Калигула “, той отива на щат в Народния, където в продължение на две години обаче по този начин и не получава роля. Отново демонстрира свободолюбивата си натура и напуща. Може това е и повода артистът да споделя за себе си, че единствено хеликоптер към момента не се е научил да ръководи – в търсене на прехранване той работи даже като теляк.

Бавно, само че несъмнено Димо се потвърждава като същински хамелеон на екрана и проправи пътя си към сърцата на българските фенове. През годините той управляваше фитнес в „ Седем часа разлика “, раздаваше мъдрости като върл сваляч в „ Сексакадемия: Мъже “, спасяваше животи като лекар Генадиев в „ Откраднат живот “, върна се към обичта си към спорта в „ Румбата, аз и Роналдо “ и влезе в ъндърграунда в „ Ягодова луна “. Беше на крачка от това да изиграе даже Апостола в „ Дякон Левски “, само че креативен разлики с режисьора Максим Генчев пратиха ролята при Веселин Плачков.

Купидон

Дъщерите му са две от лицата на любовта в моя живот. Това изрично декларира Димо Алексиев, когато го попитат за възприятието, подбудено от стрелите на Купидон. Екранният лекар Генадиев признава, че би дал прошка всичко в името на любовта. През живота си толкоз мощни страсти той е изпитвал с две дами – майките на децата му Анна Топалова и Анжела Медзикян.

С колежката си Анна се срещат още в НАТФИЗ, само че се сближават едвам в края на образованието си в академията. Решават, че моментът за бебе е пристигнал непринудено – по време на морска отмора в Созопол, където преди повече от осем години ги води афинитетът към йога. Така на бял свят се появява Лора.

Димо и Анна не престават да поддържат положителни връзки, макар че към този момент са свили фамилни гнезда с други хора. Алексиев среща любовта за повторно в очите на Анджи – учител по латиноамерикански танци и фотограф. Само преди две години артистът гушна и втората си щерка, която и до момента обаче крие надалеч от светлините на прожекторите.

Игри на волята

Не се учудвайте, в случай че следващата година чуете, че Димо Алексиев взе участие още веднъж – само че като участник, в „ Игри на волята “. Любопитството си към естеството на играта той разкри напълно неотдавна отбелязвайки че въпреки физическата подготовка да е основополагаща, за това да стигнеш далеко в предаването се изисква и мощ на характера. „ Всички тези тествания и калявания на самата воля вадят непредвидения неща даже за самите участници. Това е доста забавно да се гледа – хората идват едни, а в хода на играта в този момент стартират да се разкриват други техни страни.”, издава звездата, за който „ Игри на волята “ също ще е дебют като ефирен водещ.

" Монитор "
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР