Един от заместник-председателите на ДПС ме помоли да се откажа

...
Един от заместник-председателите на ДПС ме помоли да се откажа
Коментари Харесай

Радостин Василев: Зам.-председател на ДПС ме помоли да се откажа от спортната комисия

Един от заместник-председателите на Движение за права и свободи ме помоли да се откажа от спортната комисия. Когато в парламентарната група решим да го изясним, ще го създадем обществено. Споменах позвъняване от президентството, не съм споменавал думата „ президент “. Това посочи в изявление за „ Лице в лице “ депутатът от „ Продължаваме промяната “ Радостин Василев.

Той изясни, че в персонално качество за него не е значимо да бъде ръководител на парламентарната спортна комисия и това не е самоцел. А повода от Политическа партия да упорстват това да се случи е аргументът, който им е бил показан. „ Няма болшинство, с цел да бъда определен за ръководител, е най-простият отговор, както нямаше и болшинство, което да избере Никола Минчев. От моята уста „ камили “ и „ интриги “ не са се чули “, разяснява Василев в отговор на Карадайъ и Румен Радев, които използваха тези думи.

Той още веднъж напомни хронологията на събитията. „ Във вторник вечерта ни бе възложен лист с комисиите, които ще оглави „ Продължаваме промяната “. Тази по спорт бе разменена за тази по екология. В сряда бях извикан от водещите лица в Движение за права и свободи и ми беше казано, че би трябвало да се откажа, че не би трябвало да влизам в тази борба. Аргументът беше, че е имало позвъняване от президентството. Заради този мотив взехме решение да не се отхвърляме от тази комисия. Проведохме втора среща с сътрудниците от Движение за права и свободи. Тогава с мен беше и Кирил Петков. Карадайъ сподели, че е поел ангажимент и няма да отстъпи. Критикуваше други двама представители на Движение за права и свободи, че въобще са дали своят вот тази комисия да пристигна в „ Продължаваме промяната “, обясни Радостин Василев.

Той бе безапелационен, че в никакъв случай не си е разрешавал да наскърбява или упреква някого, без да има доказателства. Василев добави, че е подготвен да се подложи на детектор на лъжата. „ Ще поема цялата отговорност да споделям истината “, акцентира националният представител.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР