Един от тези митове, може би най-устойчив в българската политика

...
Един от тези митове, може би най-устойчив в българската политика
Коментари Харесай

Шкварек взривяващо: Евтина шуробаджанащина като тази на ,,Промяната“ не сме виждали от 20 г. насам

„ Един от тези легенди, може би най-устойчив в българската политика през годините, бе митът за „ новите, млади, образовани, световни хора “, които биха оправили България. Биха донесли „ нов морал “ и „ ново мислене “, изцяло разнообразни от това „ на Балканите “.

Не биха взели участие в евтини схеми, в корупция, в шуробаджанащина. Не, такива способи на ръководство са присъщи на родните мафиоти, на Бай Ганьо, само че не и на хора, които са следвали в „ Бръшляновата лига “ или Оксфорд, работили на Уолстрийт, основали лични компании и докоснали се до „ световния свят “, това пиш политическият анализатор Кристиян Шкварек в персоналния си фейсбук профил.

„ После такива хора взеха, че пристигнаха на власт и забиха всички предходни в земята таман по тези линии. По това не просто да показват податливост и към корупция, и към дребни схеми, и към непотизъм, ами да го вършат по-често и по-безочливо.

От дамата на Дениел Лорер, най-ценният кадър в България, назначена на няколко следващи основни държавни позиции, до безчет другари от гимназията и университета, секретарки, гаджета, годеници, набутани по всички вероятни длъжности. За зам-председател на Народното събрание бе поставено момче, чиято заслуга бе да слиза от рейса на Кирил Петков преди него, с цел да се прави на посрещаща го аудитория. „ Промяната “ донесе една вълна от евтина шуробаджанащина, каквато не сме виждали от 20 години.

Но тази вълна не провокира кавги по положителните медии, носещи гръмка разновидност на „ Уотъргейт “. Не, това е резервирано единствено за неприятните, за враговете на верните, демократични медии като Капитал. За шуробаджанащината на „ Промяната “ не се подвигна подобен звук, тъй като идваше от верните хора. От градските, демократични хора. От положителните.

Вие не сте от положителните, тъй че не си въобразявайте, че за вас е разрешено държанието, което беше разрешено на „ Промяната “, добавя Кристиян Шкварек.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР