Един от спасителите на парапланериста, който днес пострада тежко в

...
Един от спасителите на парапланериста, който днес пострада тежко в
Коментари Харесай

Един от спасителите на парапланериста: Извадил е късмет, че се е ударил в мрежа

Един от спасителите на парапланериста, който през днешния ден пострада тежко в Рила, застана пред камерата на bgonair.bg. 

 Според спасителите той е оживял, тъй като уцелил прозорец, на който е имало мрежа и тя е омекотила удара. Пострадалият е с голям брой контузии. След сигнала към 13,30 избавителни екипи от планинската работа в Боровец се отправили незабавно към мястото на случая.

В акцията се включиха и военни с хеликоптер " Кугар ", които транспортираха мъжа до болница " Свети Георги ” в Пловдив към 16:30 часа.

" Състоянието на индивида беше тежко. Бърза реакция ни трябваше. Има фрактури и на двата крайници, това е открито от лекар травматолог, който е бил там инцидентно. Благодарности на Министерството на защитата, че спомагаха тази интервенция да се организира толкоз бързо. По земя щеше да ни отнеме 3 часа нагоре, 4-5 надолу, това са доста часове ", съобщи началникът на ПСС Боровец - Ангел Керкелов.

Парапланеристът е един от най-хубавите в България и е печелил няколко надпревари. Това е следващата планинска избавителна акция в последните няколко седмици.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР