Един от потърпевшите от мащабната операция срещу телефонните измамници във

...
Един от потърпевшите от мащабната операция срещу телефонните измамници във
Коментари Харесай

Бащата на един от закопчаните цигани ало измамници реве та се къса, че командосите му изкъртили вратата

Един от пострадалите от огромната интервенция против телефонните измамници във Ветово е Николай Христов. Мъжът се е събудил от светлините и шума на полицейските коли, осведоми rusemedia.com.

Акцията стартира рано сутринта към 6 часа, когато полиция е влезнала в домовете на обвинените. Входовете и изходите на града и по обед към момента бяха блокирани от жандармерия. В домовете на арестуваните са осъществени претърсвания и изземвания, при които са иззети шест първокласни коли.

Органите на реда са иззели автомобила на Христо - „ Ауди “, което провокира възмущението му.

„ Представяте ли си с какво се занимават сега, харчат държавни пари за 7000 евро автомобил. Някои хора си разрешават да карат коли по 200 000 евро, само че те са недосегаеми. А ние тук, във Ветово, така наречен кокошкари, ето с какво се занимават.

Дойдоха да ми вземат колата. Нямам никакво пояснение, демонстрираха ми заповед на Специализирания съд, това е. Парите съм ги спечелил, като 5 години работих в Гърция, 7 години имам в Германия, в този момент съм незает, строител съм, разправям се със строителство.

Влязоха сутринта с щурм, вижте входната врата, потрошена, счупена. Разтършуваха цялата къща, всичко е наобратно и ми лишават автомобила. Нали би трябвало да е противоположното – нещо да имат против мен, тогава да ми лишават колата “, разпалено изясни Николай.

Ветовчанинът е татко на един от арестуваните при акцията – Христо Пожарникаря. Според бащата Христо се е занимавал с телефонни измами като малолетен, само че не бил чувал да го е правил през последните години.

Сега внасял от Гърция парфюми, които продава в Румъния. Днес също трябвало да пътува за Румъния, само че когато се опитал да се свърже с него по телефона, той не отговарял – несъмнено, тъй като към този момент е бил задържан.

Разтревоженият за изкъртената си врата собственик обаче не отронва нито дума за многочислените жертви на ало измамниците.

Най-вероятно точно Христо е индивидът, за който основният секретар на Министерство на вътрешните работи гл. комисар Ивайло Иванов заяви, че има данни да е пътувал до Румъния дружно със арестуваните за убийството в село Негован.

Срещу групата има формирано досъдебно произвеждане за осъществени измами в интервала от декември 2018 година до август 2019 година До момента са събрани доказателства за 6 случая, като занапред ще се обяснява дали има и други. Общата сума на вредите е към 300 000 лева, заяви зам. основният прокурор Иван Гешев.

„ Сред шестте случая има два емблематични. Единият е за машинация на възрастен мъж от София на стойност 130 000 лева Вторият случай е от началото на годината, когато едно 11-годишно дете от Стара Загора даде на муле на групата към 44 000 лева “, изясни Гешев.

При направените обиски са открити голям брой сим карти, телефонни апарати, пари в размер на 30 000 лева, злато, както и оръжия, за които към този момент се счита, че са газови. Предстои да се направи експертиза дали са преправени. Изненадващо е намерено и взривно вещество.

„ Това е 400 грама тротилова пресовка с еквивалент, който може няколко къщи да събори, в случай че бъде употребен. Това нещо знаете, че може да бъде употребявано за и терористичен акт, и за ликвидиране и т.н “, разяснява гл. комисар Ивайло Иванов.

Той заяви, че при задържането никой от задържаните не е оказал опозиция. Един от тях се е опитал да заобиколи блокадата на града, само че не е съумял да се измъкне.

Задържани са общо 10 души на територията на цялата страна, като осем от тях са ветовчани. Тепърва следва да се откри на какъв брой от арестуваните ще бъдат издигнат обвинявания.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР