Един от пет нощни клуба във Великобритания е затворил през

...
Един от пет нощни клуба във Великобритания е затворил през
Коментари Харесай

Един от пет нощни клуба във Великобритания е затворил заради пандемията

Един от пет нощни клуба във Англия е затворил през последните три години, откакто секторът бе неприятно обиден по време на пандемията от Ковид-19 и държавното управление бе насила да се намеси " преди да е станало прекомерно късно ", съобщи ДПА, представена от Българска телеграфна агенция.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 31938
Асоциацията на нощните промишлености във Англия (NTIA) разгласява данни, които сочат, че пандемията и настоящата икономическа обстановка са нанесли тежък удар върху нощните клубове в страната.

Браншовата организация, която съставлява фирмите, работещи в нощната стопанска система, изрази опасенията си във връзка най-новите статистически данни на консултантската компания Си Джи Ей (CGA), съгласно които в Англия, Уелс и Шотландия са останали единствено 1130 нощни клуба.

Си Джи Ей, която следи данни и прави изследвания за пазара на хранителни артикули и питиета, е отчела, че през декември 2019 година е имало 1446 клуба по отношение на 1924 през декември 2014 година. Това свидетелстват цифрите, оповестени от Асоциацията на нощните промишлености във Англия. 

Главният изпълнителен шеф на браншовата организация Майкъл Кил съобщи, че нощната стопанска система е била един от секторите, които са се възстановили най-бързо по време на финансовата рецесия преди години, демонстрирайки забележителна резистентност и предприемачески дух.

" Без подозрение тези бизнеси, изключително нощните клубове, ще изиграят  много значима роля за възраждането на централните улици в английските градове ", разяснява той.

" Освен че търговията генерира посещаемост, локалните и интернационалните гости на клубовете поддържат локалната стопанска система с вторични и третични покупки чрез настаняване, пътувания и търговия на дребно ", добави Майкъл Кил.

От основно значение е да се регистрира фактът, че тези бизнеси играят значима роля в процеса на взимане на решения от хората – от избора на университет или лицей до въздействието им върху капиталови решения като пренасяне или разширение на бизнеса, настаняването на млада работна мощ, да не приказваме за физическото, ментално и обществено благоденствие на хората. 

" Правителството би трябвало да признае икономическата, културна и общностна стойност на клубовете и в по-широк проект - на нощната стопанска система ", прикани Кил, допълвайки, че тези бизнеси би трябвало да бъдат защитавани, като се употребяват всички вероятни ограничения и се признае значимостта им преди да е прекомерно късно.

" По време на пандемията подкрепихме секторите на настаняването и ресторантьорството с пакет необятна икономическа помощ на стойност 400 милиарда английски лири (487,83 милиарда долара), който резервира милиони работни места и предложи избавление на хиляди нощни бизнеси в цялата страна ", сподели представител на финансовото министерство.

" Отидохме даже по-далече в поддръжката си със скица от заеми за възобновяване, с цел да могат нощните клубове да порастват и да се възстановят от невижданите разтърсвания ", добави представителят.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР