Един от основните участници в историята, позната като Осемте джуджета

...
Един от основните участници в историята, позната като Осемте джуджета
Коментари Харесай

Докато Иван Гешев е главен прокурор, вие ще правите точно каквото ви кажем. Проговори другата страна от Осемте джуджета

Един от главните участници в историята, позната като Осемте джуджета - предприемачът Явор Златанов, реши да застане пред камерата в изявление с Николай Стайков и Андрей Янкулов от Антикорупционния фонд (АКФ), оповестиха от Фонда. 

Златанов споделя за бруталните си конфликти със профилираното правораздаване в условия на тежко заболяване, довело до сериозна неработоспособност. В изявлението от повече от час и половина той споделя в елементи за си в фамилния бизнес на компании на брачната половинка на някогашния магистрат Петьо Петров , прочут като „ Петьо Еврото “, за цената, на която Специализираният съд " подарява " свободата от следствения арест и какво се е случило с неговите конфискувани персонални активи (пари в брой и злато) за над 5 милиона лв..

Особено значим е разказът за това кой се разпорежда в Правителствена болница по време на изключителното състояние през 2020 година (Явор Златанов е настанен в болница по неотложност и там подписва документите за прекачване на дяловете си, бел. ред.).

Какво се случи в Осемте джуджета?

Групата сдружения „ Изамет “ – най-големият производител на асансьори в България със фабрики в София и Дупница и годишен оборот от над 20 милиона лв., се управлява взаимно от татко и наследник Златанови – Илия и Явор. След като сред двамата поражда юридически спор за активите на сдруженията и ръководството на бизнеса, Илия Златанов се обръща за подпомагане за решение на разногласието в своя изгода към някогашния началник на Столичното разследване Петьо Петров, прочут като " Петьо Еврото ".

Според, на срещата в ресторант " Осемте джуджета " юрист Петров дава обещание да спомага за бърза интервенция на прокуратурата в негова изгода. Скоро по-късно Явор Златанов е арестуван.



Успешния бизнес



" Аз и моя съучастник Илия Златанов развихме доста сполучлива компания за произвеждане на асансьори. Години наред всичко ходя добре. През 2017 година тай ми сподели,а че е решил да се пенсионра и желае да ми продаде неговите дялове. След като се договорихме, той пусна заповед до всички чиновници и клиенти, с която ги уведомява, че се пенсионира, а компанията я поемам аз. След няколко месеца дяловете още не беше трансферирана, а Илия реши да се върне, като вземе една фабрика. През 2019 година започнах да слушам от наши познати, че той подписва документи, с които се задължава към Пепи Еврото . В подмяна Пепи Еврото ще ме размаже, съсипе ", стартира описа си Явор Златанов и добави:

" Една заран стартира да се чука по вратата с голямо количество полиция. Нахлуха у дома, закопчаха ме. Нахлуха в спалнята на по-голямото ми дете. Иззеха ми всички пари, електроника, златни монети, документи и всички коли. Закараха ме като задържан в една от банките, където държа сейф с голямо количество златни монети. Със свидетелството на поемни лица ми ги иззеха. Измислиха, че аз майка ми, сестра ми и още двама души сме група за изнудване на Илия Златанов ".

По думите му карцерът му е бил със смешни обвинявания и без никаква причина. 

Престоят в болничното заведение
 Въпроси от отворено писмо към Бойко Борисов: Какво стана с Осемте джуджета? Въпроси от отворено писмо към Бойко Борисов: Какво стана с " Осемте джуджета "?
Главният воин в престъпната сага " Осемте джуджета " Илия Златанов разгласява отворено писмо с 10 въпроса към премиера Бойко Борисов. С...

" Заради целият този стрес, знаейки какво се случва на открито и на какво е подложено фамилията ми, бъбреците започнаха доста да ме болят. Един ден взеха решение да ме закарат в най-близката болница - " Софиямед ", която е на 200 метра от ареста. Там споделиха, че би трябвало да ме оставят за лекуване и през няколко дни ми разбиваха камъни с цялостна анестезия. Не знам инцидентно или не, няколко дни по-късно започнах да подвигам температура 39 градуса и да я подкрепям непрекъснато. Оказа се, че съм направил сепсис. По-късно се схваща, че в действителност в болничното заведение са ме заразили с няколко бактерии, които безусловно са почнали да ми ядат бъбреците. Аз започнах безусловно да изчезвам физически. Както бях доста натрениран, 95 кг, в съвършена форма, започнах да спадам, да спадам, да спадам ", описа Златанов.

Според описа на Златанов в този интервал той не е получавал никакво съответно лекуване и в продължение на дни е бил с висока температура. По думите му до момента в който е бил в болничното заведение, татко му Илия Златанов е направил още един опит да превземе фабриката със свои охранители.



" Много е значимо да се знае, че сега, в който ме арестуваха, охранителите ме осведомиха, че цялото обществено пространство е залято с мръсотия по мой адрес от медиите на Пепи Еврото и тези към него ", добави предприемачът.

Очаквайте детайлности!
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР