Един от основните проблеми на МВР е липсата на на

...
Един от основните проблеми на МВР е липсата на на
Коментари Харесай

Експерт: Курсантите в МВР придобиват манталитет на магазинер, ако работят друго, докато учат

„ Един от главните проблеми на Министерство на вътрешните работи е неналичието на на предвидима кариера на работещите в него. Преместване, преназначаване, повишение, води до това, че хората не са сигурни какво би трябвало да създадат, с цел да имат предвидима кариера. Как да придобият професионален интегритет, тази тематика е основна за битка с корупцията в системата “. Това съобщи в ефира на Euronews Bulgaria Милен Иванов, някогашен зам.-ректор на Академията на Министерство на вътрешните работи. По думите му, в случай че завършващ висшето полицейско учебно заведение „ попадне в звено, където има корупционни настройки, то той ще придобие визията, че е обикновено да взимаш рушвети “.

Според Иванов никой „ не управлява това влияние върху младите фрагменти “. За него не е добре курсант да работи нещо напълно друго 4 години, до момента в който учи във висшето учебно заведение. Така той придобива „ нрав не на полицейски чиновник, а на чиновник в магазин “ . „ Средата би трябвало целеустремено да влияе и да образува бъдещия служител на реда “ , счита Иванов.

Допълни, че „ огромна част от преподавателите в академията нямат нужния полицейски опит “, защото поради кариерното си израстване в нея, изостават като полицейски чиновници.

По отношение на последните арести на висши чиновници в Министерство на вътрешните работи, както и подхванатите от вътрешния министър рокади по високите етажи в системата, Иванов разяснява, че „ корумпирани ченгета постоянно ще има, те част от модерното общество. Проблемът е какво се случва за тези, които са хванати и дали в действителност ще бъдат осъдени... “

Вижте цялото изявление във видеото. 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР