Един от най-засегнатите от COVID-19 градове в страната е Пловдив.

...
Един от най-засегнатите от COVID-19 градове в страната е Пловдив.
Коментари Харесай

Висок ръст! 56 нови случая на коронавирус в Пловдив

Един от най-засегнатите от COVID-19 градове в страната е Пловдив. Той се подрежда на второ място след София по брой инфектирани за миналото денонощие. В Пловдив пациентите с позитивна проба стигнаха 56.
За вчерашния ден бяха открити 6 инфектирани лекари и болничен личен състав. Няма заболели медици в общинската болница „ Свети Пантайлеймон ", оповестиха от заведението. Там леглата в специфичното поделение са 25 и са настанени 6 пациента. Броят на леглата последователно понижава в целия град, само че към обяд няма данни за лечебни заведения, чиито отделения за COVID-19 да са напълно запълнени. В общинската болница „ Свети Мина " се лекуват 5 пациенти с ковид. Те са в положително положение, а общо леглата са 30.
Проф. Петър Петров - шеф на МБАЛ „ Свети Мина ": Имаме и положително поръчителство с медицински личен състав на този стадий, само че няма по какъв начин да сме сигурни, че това може да продължи дълго време, тъй като някои от сътрудниците работят към този момент повече от 3 месеца и са на ръба на силите си. Може би със започването на образователната година и в учебните заведения и в университетите събирането на хора на едно място води до увеличение на епидемиологичния риск.
В момента под карантина продължава да бъде втори клас от Арменското учебно заведение, един осми клас от ЕГ Пловдив, а цялото учебно заведение в Скутаре ще учи отдалечено две седмици поради многото случаи на инфектирани учители.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР