Един от най-влиятелните спецпрокурори в Словакия бе осъден днес на

...
Един от най-влиятелните спецпрокурори в Словакия бе осъден днес на
Коментари Харесай

Словашки спецпрокурор получи 8 г. затвор за корупция -

Един от най-влиятелните спецпрокурори в Словакия бе наказан през днешния ден на 8 година затвор за корупция, съобщи ДПА. Върховният съд отхвърли жалбата на Душан Ковачик срещу дадената му предходната година 14-годишна присъда на първа инстанция.

бе шеф на специфичната прокуратура, отговаряща за каузи за корупция и организирана престъпност. През септември обаче съд го призна за отговорен, че самият той е приемал подкупи, в подмяна на които е помагал на членове на мафиотски банди да избегнат пандиза.

Душан Ковачик беше задържан през октомври 2020 година по обвиняване, че е взимал подкупи, с цел да оказва помощ на мафиоти да избегнат пандиза. Присъдата му от 14 година не беше дефинитивна и Ковачик я апелира.

Случаят породи остри политически спор в страната. Консервативното словашко държавно управление приветства правосъдното решение, което оказва помощ за прочистването на страната от корупцията.

Според лявата партия " Смер " на някогашния министър председател Робърт Фицо обаче делото е политически стимулирано, а доказателствата по него са скалъпени.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР