Един от най-влиятелните промоутъри в света на бокса, Франк Уорън,

...
Един от най-влиятелните промоутъри в света на бокса, Франк Уорън,
Коментари Харесай

Топ промоутър заинтересован от двубой между Сондърс и Гроувс

Един от най-влиятелните промоутъри в света на бокса, Франк Уорън, изрази предпочитание да уреди дуел сред първенеца WBO в междинна категория Били Джо Сондърс (26-0, 12 КО) и първенеца на WBA в супер-средна категория Джордж Гроувс (28-3, 20 КО).

През миналия уикенд Гроувс надви над Крис Юбенк-младши посредством съдийско решение, с цел да резервира купата си и да се класира за финала на Световните боксови суперсерии (WBSS).

"Джордж е страховит войник, които съумя да се оправи доста добре с тези загуби, които претърпя в един миг от кариерата си (през 2013, 2014 и 2015-та година). Сега по-важното за мен е, че последната му среща отвори нови порти за мен. Не знам какво е положението с неговото рамо, само че считам, че ще всичко ще бъде наред. Знам, че ще се бие с Калъм Смит в края на този шампионат, само че в случай че не успее, Били Джо Сондърс е подготвен да премине в супер-средна категория, с цел да се бие с него ", съобщи Уорън.

Гроувс получи травма в рамото в последния рунд на дуела му с Юбенк-младши, само че е убеден, че ще бъде подготвен за финала на шампионата, който е плануван за 2-ри юни в "О2 Арена " в Лондон.

През април Сондърс ще пази купата си на WBО в междинна категория против Мартин Мъри в Лондон. Макар, че крайната цел на британеца е да се бие с спечелилия от срещата реванш межди Генади Головкин и Канело Алварес, в случай че това не се реализира, той ще бъде заставен да огледа към другите благоприятни условия.

"Можем да създадем този дуел. Няма да имаме никакви проблеми. Бил ще желае тази среща, а и аз я желая. Така че дано го създадем. Ако и Джордж желае да се срещне с Бил, можем да го уредим. Има купища пари в сходна среща, които чакат да бъдат взети ", съобщи Уорън.

Сондърс и преди е обсъждал прекосяване в горната категория (супер-средна) и има подготвени съперници там, като да вземем за пример Джеймс Дигейл, Калъм Смит и самия Джордж Гроувс.

"Каква борба би било това. Двамата завоеватели на Крис Юбенк-младши. Джордж е добър човек, един ден може би ", съобщи Сондърс от формалния си профил в Туитър.

Wot a fight that would be the two @ChrisEubankJr conquerers ' George is a good man 1 day maybe
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР