Един от най-влиятелните хора в света - Хоакин Гусман-Ел Чапо,

...
Един от най-влиятелните хора в света - Хоакин Гусман-Ел Чапо,
Коментари Харесай

Доживотен затвор за най-опасния наркотрафикант в света

Един от най-влиятелните хора в света - Хоакин Гусман-Ел Чапо, в сряда в Ню Йорк беше дефинитивно наказан да лежи в пандиза до края на живота си. Срещу 167-сантиметровия наркобос, прочут като Дребосъка, бяха повдигнати 10 обвинявания за нелегално произвеждане и интернационална дистрибуция на кокаин, хероин, марихуана, метаамфетамин, присъединяване в проведена незаконна група и нелегално потребление на оръжия. Процесът против него продължи няколко месеца и бяха разпитани близо 60 очевидци.
Американски съд призна за отговорен наркобоса Ел Чапо Присъдата ще бъде произнесена на 25 юни
Най-могъщият наркотрафикант беше хванат от мексиканската полиция, едвам откакто даде изявление за артиста Шон Пен, който го снима с мобилния си телефон. Пред Пен Ел Чапо е безапелационен, че наркотрафикът е част от просвета, която е наследена от предците ни.

" Бизнесът ми няма да спре, тъй като с времето хората, които се занимаваме с това, ставаме от ден на ден и повече”, сподели Ел Чапо.

Американските управляващи използваха процеса и доживотната присъда да насочат обръщение към подземния бизнес с опиати.

Снимка: btvnovinite.bg

" Вие не сте недостижими, не сте недосегаеми. И вашият ден ще пристигна ", съобщи висшият чиновник на ФБР Анжел Малендез след финалното съвещание на съда.

" Ел Чапо е виновен за немислима гибел и заличавания както в Съединените щати, по този начин и в личната му страна - Мексико ", сподели Ътам Дилън от щатската Администрация за битка с опиатите.
Наркобаронът Ел Чапо беше екстрадиран в Съединени американски щати Той беше превозен със аероплан до Ню Йорк.
Според обвиняването за цялата си наркокариера мексиканският дилър е спечелил над 14 милиарда $ и не е в ръцете на управляващите за пръв път. В началото на века той избяга от един от най-тежко охраняваните затвори в Мексико и беше на независимост до 2014 година Тогава той наново беше хванат, само че година по-късно съумя да излезе през специфичен тунел под килията му. Третото му арестуване през 2016 година пък се трансформира в мини война.

В хода на делото бяха разкрити злокобни елементи за убийства, изнасилвания, изгорени тела и фамилна почивка с базука в багажа. Стана ясно и че Ел Чапо е дал 100 милиона $ рушвет на някогашния към този момент мексикански президент Енрике Нието. Самият Нието отхвърли.

През юни се чака Ел Чапо да влезе за трети път зад решетките. Този път в най-строго защитавания щатски затвор " Адмакс ".
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР