Един от най-влиятелните боксови промоутъри отвъд океана Лу Дибела потвърди,

...
Един от най-влиятелните боксови промоутъри отвъд океана Лу Дибела потвърди,
Коментари Харесай

Става интересно! Уайлдър предложи 50 милиона на Джошуа за обединителна среща

Един от най-влиятелните боксови промоутъри оттатък океана Лу Дибела удостовери, че първенецът на WBC в тежка категория Дионтей Уайлдър (40-0, 39 КО) е отправил оферта на стойност 50 милиона $ към английската суперзвезда Антъни Джошуа (21-0, 20 КО) за обединителна среща в края на годината.

Интересното в тази ситуация е, че преди няколко седмици Еди Хърн, който съставлява ползите на британеца, изпрати оферта към Уайлдър на стойност 12,5 милиона $ за дуел с Джошуа, който държи купите на IBF, IBO, WBA и WBO.

Тогава Хърн изясни, че възможен дуел сред Джошуа и Уайлдър ще генерира облага в размер на 40 милиона $ (след всички разходи). Въз основа на това пресмятане Хърн има вяра, че предлагането към Уайлдър за 12,5 милиона $ е "повече от заслужено ".

Дибела обаче, който е в близки връзки с Уайлдър и неговия консултант Ал Хеймон, споделя, че предлагането от 50 милиона $ към Джошуа е ясна индикация, че Уайлдър и неговият екип нападателно преследват тази среща.

"Екипът на Уайлдър изпрати публична оферта към Еди Хърн и Антъни Джошуа. Двубоят ще се състои в края на годината и няма да има уговорка за реванш... И ние поемаме всички опасности... Джошуа ще получи 50 милиона $ или 50%, в случай че приходите са повече. С други думи, в случай че срещата генерира 40 милиона $, той ще получи 50 милиона $. Ако срещата генерира 200 милиона $, той ще вземе 100 милиона $ ", съобщи Дибела.

"Нека забележим в този момент кой в действителност желае този дуел. Ние се опитваме да създадем най-голямата борба на това потомство. Направихме необикновено нападателно и заслужено предложение. Ако Антъни Джошуа желае да се бие с Дионтей Уайлдър, в този момент пред него има невероятна оферта за приемане ", добави Дибела.

Ако не бъде реализирано съглашение за обединителна среща, Хърн към този момент удостовери, че Джошуа евентуално ще извърши отговорностите си към WBA, като се бие със наложителния кандидат Александър Поветкин. Санкциониращият орган към този момент подреди Ей Джей и Поветкин да се изправят един против различен.

Антъни Джошуа желае Владимир Кличко на своя страна
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР