Един от най-великите тенисисти в историята Роджър Федерер ще изиграе

...
Един от най-великите тенисисти в историята Роджър Федерер ще изиграе
Коментари Харесай

Федерер играе последния си мач днес

Един от най-великите тенисисти в историята Роджър Федерер ще изиграе последния мач в богатата си кариера в петък вечерта. Швейцарският маестро ще сплоти сили със своя огромен противник и другар Рафаел Надал за мач на двойки в основаната от него отборна конкуренция Лейвър къп.

Федерер и Надал, носители на общо 42 трофеи от Големия шлем, ще се изправят против американците Джак Сок и Франсис Тиафо в последния мач от програмата за първия ден на шампионата, който се организира в зала " О2 " в Лондон, като дуелът ще стартира след 22:00 часа българско време.

" Това ще бъде незабравимо. Той е един от най-важните, в случай че не и най-важният тенисист в кариерата ми, а в този момент си потегля. Ще бъде сложен миг. Изключително разчувствуван и признателен съм, че ще играя дружно с него ", показа испанецът, рекордьор по трофеи от Шлема с 22.

" Радвам се, че този път ще играя с него, а не против него ", разяснява Федерер. " Чувството да играя с Рафа в действителност е нещо друго. Ще бъде мъчно, само че ще се насладя ", добави той.

По-рано в петък в следобедната сесия от 15:00 часа Каспер Рууд ще играе против Джак Сок, а Стефанос Циципас ще премери сили с Диего Шварцман. Британецът Анди Мъри и австралиецът Алекс де Минор ще открият вечерната сесия в 21:00 часа, преди на корта да излязат Федерер и Надал за едно от най-паметните събития в тениса през този век.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР