Един от най-успешните клубове по художествена гимнастика в България Илиана

...
Един от най-успешните клубове по художествена гимнастика в България Илиана
Коментари Харесай

СК по художествена гимнастика Илиана навършва днес 30 години

Един от най-успешните клубове по художествена гимнастика в България " Илиана " чества през днешния ден своя 30-годишен празник.

Семеен кодекс " Илиана " е учреден през 1993 година и е първият частен в България. Основател на клуба е международната и европейска шампионка по художествена гимнастика Илиана Раева, която извършва и функционалностите на ръководител до декември 2012-а година, а по-късно постът е поверен на треньора на бронзовите медалистки от Олимпийските игри в Рио 2016 Ина Ананиева.

През годините емблемата на клуба са защитавали редица състезателки, донесли на страната медали от европейски и международни шампионати, както и от олимпийски игри. Гимнастичките на " Илиана " имат сериозен принос в спечелването на оценки с при ансамблите. На Летните олимпийски игри в Токио 2020 в състава, извоювал първата олимпийска купа в този спорт за страната, състезателки на Семеен кодекс " Илиана " са Ерика Зафирова и Стефани Кирякова.

" 30 години са доста и са малко. Ако се върна обратно във времето все едно беше през вчерашния ден и основахме клуба, тъй като аз бях една от първите състезатели на клуб " Илиана ". Разбира се, отговорността ми е голяма. откакто го наследих преди 10 години, откогато Илиана Раева стана ръководител на федерацията. Знам каква е отговорността, знам по какъв начин го сътвори, знам какво влагаше и в действителност се старая да подкрепям равнището на този клуб. За тези 30 години, въпреки това, имаме ужасно доста триумфи. Факт е, че продължаваме да сме измежду водещите клубове ", сподели Ина Ананиева.

Треньорката описа и по какъв начин се е стигнало до там, че точно тя да поеме ролята на ръководител в клуб " Илиана " през 2012-а година, а също така отговори и на въпрос кое е най-ценното ѝ отличие.

" Когато поех клуба, беше обикновено да се стресна. Аз тогава бях поела националния тим след олимпиадата в Лондон през 2012 година, бях треньор на ансамбъла. Естествено, типично в неин жанр, Илиана Раева пристигна и ми сподели - ти поемаш клуба. Аз се уплаших, не знаех дали ще мога да се оправя, само че тя ми сподели " умерено, щом съм решила по този начин, ти можеш да се оправиш с доста работи " и общо взето по този начин се случиха нещата. Разбира се, тогава управлявах отдалечено, поради уговорките с националния тим. От 2017-а година съм компактно безусловно всеки ден в клуба, безусловно всичко минава през мен. Старая се да влагам доста старания, както в децата, в треньорите и в администрацията. Рецептата за триумф съгласно ме е, че каквото и да правиш, би трябвало да си напълно предан на това нещо, би трябвало да влагаш сърцето си, душата си и би трябвало да имаш отношение към хората, отношение към децата, отношение към процеса, тъй като по никакъв начин не е елементарно да работиш с хора, още повече с деца ", показа наставничката на бронзовите медалистки с ансамбъла от Олимпийските игри в Рио де Жанейро през 2016 година.

" Мога да кажа кое е най-ценното отличие за мен - работата ми с всеки един треньор, с всеки един играч. Не мога да кажа този орден или тази купа ми е по скъпа от другата. Не съм правила равносметка, в действителност не съм водила статистика за броя на извоюваните медали и купи. Факт е, че са хиляди медалите, десетки са купите от международни и европейски шампионати. От олимпийските игри също имаме оценки ", приключи Ина Ананиева.

Тази вечер от 18.00 часа в зала " София " ще се организира галаспектакъл във връзка 30 години Семеен кодекс " Илиана ".







Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР