Един от най-успешните испански футболисти в последните 15 години Давид

...
Един от най-успешните испански футболисти в последните 15 години Давид
Коментари Харесай

Давид Силва слага край на своята кариера

Един от най-успешните испански футболисти в последните 15 години Давид Силва разгласи, че приключва спортната си кариера, откакто се оказа, че е скъсал връзки на коляното. Вчера от клуба му Реал Сосиедад оповестиха, че той е наранил лявото си коляно по време на подготовка. Беше ясно, че са наранени връзките, само че не и степента на увреждане.

Според испанския вестник " Ел Ларгеро ", " връзка на лявото коляно е отчасти раздрана, което принуждава халфа да постави предварително завършек на кариерата си ". През януари следващата година той ще навърши 38 години, а вероятността да се подложи на интервенция на удареното място и по-късно 6 или повече месеци да се възвръща, не съставлява интерес за него.

Давид Силва игра 10 години в Манчестър Сити и беше част от отбора на Роберто Манчини, който завоюва шампионската купа през 2012-а година в епична борба. Също по този начин без съмнение може да се каже, че испанският плеймейкър имаше решаваща роля в построяването на златната епоха на Сити, сега водени от Хосеп Гуардиола. А през 2020-а година, когато напусна клуба с цел да се причисли към Реал Сосиедад, той имаше на визитката си повече от 400 мача във всички шампионати.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР