Един от най-успешните футболни треньори за последните три десетилетия Фабио

...
Един от най-успешните футболни треньори за последните три десетилетия Фабио
Коментари Харесай

Големият тактик Фабио Капело прекрати треньорската си кариера

Един от най-успешните футболни треньори за последните три десетилетия Фабио Капело разгласи завършек на кариерата си. 71-годишният италианец се отдръпва след 841 мача и 13 трофея като треньор в мъжкия професионален футбол.

За последно някогашният треньор на " Милан ", " Реал " (Мадрид), " Рома ", " Ювентус ", Англия и Русия водеше китайския " Джансу сънинг ", откъдето беше уволнен на 14 март. Капело беше един от разновидностите за селекционерския пост в италианския народен тим, само че е отхвърлил предлагането.

" На скамейката на Италия? Вече споделих не. Вече имам прочут опит с национални тимове отпред на Англия и Русия. Исках още веднъж да се върна в клубния футбол и " Джансу " беше моето последно футболно прекарване ", съобщи Капело пред " Рай уно ".

" Постигнах всичко, което желаех. Много съм благополучен от това, което направих във футбола. Сега ще се веселя да заема ролята на футболен коментатор. На тази позиция постоянно печелиш ", добави италианецът, който остава в историята като един от най-универсалните треньори.

Въпреки че последните години от кариерата му не бяха доста сполучливи, Капело постоянно е бил оценен високо поради способността си да употребява разнообразни тактически схеми и да ги приспособява по този начин, че да пасват най-добре на играчите, с които разполага.

Fabio Capello has officially retired.

Serie A:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР