Един от най-популярните и богати музиканти в света, Кание Уест,

...
Един от най-популярните и богати музиканти в света, Кание Уест,
Коментари Харесай

Тръмпистите с тролене стигнаха до хитлеризма

Един от най-популярните и богати музиканти в света, Кание Уест, призна благосклонността си към Хитлер, а също по този начин се назова " проруски ". Той направи това в компанията на хора, които също в Съединени американски щати се считат за „ проруски “ и са хулени, че „ работят за Кремъл “. Какви заключения би трябвало да си направи самата Русия от този гръмък скандал?

В студиото, където се случи съвсем историческото събитие, седяха трима души. За всеки си коства да се приказва настрана.

Странно е да се приказва за Кание Уест, само че това е належащо за политическо издание отвън англосаксонския свят: рапът към момента не е музика за всеки, макар че в тази ситуация с Кание е за мнозина. Той е един от най-популярните и титулувани актьори в света, приет от критиците за жива легенда и натрупал голямо положение (включително като фешън дизайнер). Това е Елвис Пресли или Майкъл Джексън на XXI век.

В същото време той е актуален човек, когато личността на създателя е също негово произведение. Това „ произведение “ е на кавгаджия и трол, който твърди, че е избавител и води стадото си против елитите. Нормално е рапър, нарекъл себе си първо „ господ “, а след това „ гласът, който господ избра “, да изскочи на сцената с мнението, че тази или онази музикална премия е присъдена на „ несъответствуващия “.

Уест е доста повече от просто скандалджия, само че свадите са неговата мощна страна. За " крале " като него е значимо освен да водят, само че и да водят против другите. Преди 20 години, когато към момента не беше на мода, Уест стана главният глас на придвижването Черните животи имат значение, което към момента не съществуваше. Сега, когато ЧЖИЗ стана мейнстрийм, той носи тениски с надпис „ Животът на белите има значение “ и поддържа Доналд Тръмп.

По-точно го поддържаше преди. През 2020 година Кание издигна личната си кандидатура за президент, като даде обещание да заплати милион $ на всяко дете, родено в Съединени американски щати в бъдеще. Той също възнамерява да взе участие в президентските избори през 2024 година и предложения Тръмп за собствен кандидат-вицепрезидент. Според слуховете милиардерът останал гневен, само че към този момент търпи – Уест има повече милиарди.

Двойник на „ краля “ и някогашния „ господ “ в студиото е Ник Фуентес, който най-добре може да се назова блогър и политически деятел, водач на придвижването на “Гропър Нетуърк ”. “Гроперите ” нападат, предизвикат и осмиват своите врагове - ЧЖИЗ, ЛГБТ, феминистките и други левичари, само че за разлика от другите интернет-тролове, те имат упоритости да инжектират своя дневен ред в Републиканската партия.

Разбира се, тези политически неточни смешници се назовават расисти, фашисти, националисти, антисемити, сексисти, хомофоби и впрочем. Това е по този начин и не е по този начин. Гропър може да стане както подигравателен интелектуалец, който води културна война против табута и забрани, по този начин и същински радикал с явно неприемливи за обществото възгледи. Обстоятелствата не допускат чистка в редиците на тези, които са се обединили против чистката в редиците от демократичния мейнстрийм.

Фуентес има забавно възприятие за комизъм и постоянно приказва свястно. Включително и когато ги приказва на инат на съперниците си. Но измежду изказванията му има доста такива, които е мъчно да се дефинират по различен метод с изключение на като расизъм и антисемитизъм. По отношение на обичайните републиканци той е контракултура, крайнодесен, недопустим.

И тези двамата бяха събрани на едно място от известния в избрани среди тексаски радиоводещ Алекс Джоунс. В Русия той е прочут по-лошо от първия посетител, само че по-добре от втория. По силата на обстоятелството, че Джоунс е следващият зложелател на Демократическата партия и актуалните либерали, само че и на „ ястребите “, и на самата концепция за американския хегемонизъм. Той е един от тези, които възхваляват Русия за обичайните полезности и обичат философа Александър Дугин, заради което постоянно е издирван за коментар от консервативните медии в Руската федерация.

В същото време нормално се мълчи, че преди всичко Джоунс е последовател на теории на конспирацията, в това число изцяло безумни. Подобно на Уест или Фуентес, той е трол, съгласно чийто светоглед транссексуалните хора са план на Централно разузнавателно управление на САЩ за понижаване на човечеството, а Барак Обама е скришен водач на “Ислямска страна ”.

Това се подценява, тъй като по други въпроси неудържимата интрига на Джоунс получава отзив и измежду руснаците. Той да вземем за пример обича да потвърждава, че американците не са били на Луната, а на 11 септември 2001 година са се самовзривили. За американските уши това също е тролене и крайнодесен активизъм, ориентиран против американската страна (която съгласно Джоунс в този момент има прекалено много противоконституционна власт). Профилите на радиоводещия от дълго време са изтрити окончателно в множеството обществени мрежи.

В авторските си излъчвания Джоунс с доста разпознаваемия си пресипнал глас интервюира всеки, който е подготвен да пристигна при него. Не постоянно от десницата, влизат и левичари, в по-голямата си част истински или напряко изроди. В същото време водещият е задоволително прочут и абсурден, с цел да одобряват поканата му освен Фуентес, само че и самият Кание Уест.

Поводът за срещата е, че неотдавна Уест и Фуентес вечеряха с Тръмп. Също по този начин е забавно да има черна звезда и бял националист в едно и също студио, с цел да разберете, че имат доста общи неща.

Това, което направи това предаване съвсем историческо, беше, че Уест, с черна маска, покриваща цялото му лице, призна благосклонността си към Хитлер и се назова нацист, който все пак обича евреите. В същото време всички в студиото се съгласиха, че те са американци с проруски възгледи, а в Америка управляващите популяризират сатанизъм.

Повече от 75 години нямаше нито една звезда, която да се осмели да изрази почитание към мустакатия фюрер. Разбира се, в културния хайлайф имаше нацисти, изключително в следвоенната ера, само че те изхождаха от обстоятелството, че „ нацизмът беше безнравствен от Хитлер “.

И по някаква причина не е необичайно, че такава разпъваща ръка в избран привет звезда е точно чернокожа.

Първо, през 60-те години на предишния век най-радикалните деятели за правата на чернокожите в Съединените щати одобриха исляма като „ същинска африканска вяра “ и, сходно на други ислямски деятели, охулиха Израел. В резултат на това антисемитизмът е много постоянно срещан в черната общественост. Уест и преди си е разрешавал да каже нещо „ на ръба “, макар че се нарежда като християнин.

Второ, и най-важното, на чернокожите в Съединени американски щати в този момент е разрешено доста повече от белите, както във връзка с това, което споделят, по този начин и във връзка с „ неприемливите “ думи, които употребяват. Но осанна персонално за Хитлер е, повтаряме, нещо съвсем историческо, еднообразно недопустимо в Америка, Европа и Русия, което Уест, който неведнъж е попаднал в журналистическите ранглисти на най-влиятелните хора на света, последователно стартира да го усеща върху себе си.

Тръмп, обратно на обичая си, към този момент се оправдава за вечерята с двойката. Сделката на Уест за закупуване на “Парлър ”, обществената мрежа, която Тръмп сътвори, откакто му беше неразрешен достъп до ”Туитър ”, беше анулирана. И Илън Мъск, който преди този момент деблокира Тръмп в “Туитър ”, в този момент блокира Уест. Един от последните мнения на музиканта беше изображение, в което нацистката свастика се слива със Звездата на Давид.

Сега ще има спор дали Уест в действителност е нацист (някои от левите в Съединени американски щати се съгласиха с това веднага) или това е продължение на троленето от човек, който в действителност се трансформира в културен феномен, само че заради вярата си в лична мощ и изключителност, спря да приема границите.

Но за Русия, упомената на вятъра от тази характерна троица в позитивен смисъл, няма значение до какво е по-близо - до откровения нацизъм или опитите да шокира и притегля внимание като лилаво покривало от крокодилска кожа, извезана с крайник на панда. Поуката е следната.

Тя е, че съветските медии би трябвало да стоят настрани от тази троица или най-малко да не се интересуват от тяхното мнение по настоящи въпроси на интернационалната политика.

За публицистите е изкушаващо да беседват с американец, който е срещу Байдън, Зеленски, военните на Пентагона, русофобията и транссексуалните хора и се отнася с схващане към спецоперацията в Украйна. Но това са герои от напълно друг свят. Имаме общи врагове, само че културната парадигма на борците против „ Вашингтонското тресавище “ много постоянно опонира на Наказателния кодекс на Руската федерация в сегашната му редакция.

Това се отнася повече за Фуентес и непрекъснатия посетител на “Цариград ” Джоунс, в сравнение с за Уест, който при равни други условия е самодостатъчна фигура. Но от време на време е задоволително да се вслушаме в нещо друго, идващо от тях, в допълнение към мнението им за Демократическата партия и СВО, с цел да намерим нещо хубаво даже в новата " желязна завеса ", разделила Русия и Америка.

Все отново в този момент сме прекомерно разнообразни. По-добре е да се задушим за известно време в личен сос и да се сбогувате с илюзията, че в американското осведомително пространство са останали хора, които са „ за нас “ или „ мислят като нас “.

Понякога въобще не мислят. Те просто тролят.

Превод: В. Сергеев

Абонирайте се за Youtube канала на новото ни музикално предаване " Рефлексии " и ще преживеете прелестни мигове с музиката на Барока: https://www.youtube.com/watch?v=HoGUFCffd70

Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР