Един от най-популярните футболни хора в Хърватия - треньорът на

...
Един от най-популярните футболни хора в Хърватия - треньорът на
Коментари Харесай

Треньорът на "Динамо" ще влезе в затвора

Един от най-популярните футболни хора в Хърватия - треньорът на " Динамо " (Загреб) Зоран Мамич, би трябвало да влезе в затвор. Сензационната вест е тематика №1 в страната, откакто Върховният съд удостовери ефикасната присъда от 4 години и 8 месеца за Мамич. Наказанието бе понижено от в началото постановеното - 4 години и 11 месеца.

49-годишният по-малък брат на някогашния президент на " Динамо " (Загреб) Здравко Мамич бе приет за отговорен по мегадело за финансови измами. Зоран Мамич и някогашният шеф на клуба Дамир Върбанович са уличени в присвояването на 15 млн. евро от " Динамо " и ощетяване на държавния бюджет с 1,2 млн. евро поради неплатени налози. Върбанович е с доказана присъда от 3 години и половина. Самият Здравко Мамич също получи присъда - 6 години и половина, за измами при прехвърлянията на Лука Модрич в " Тотнъм " и Деян Ловрен в " Олимпик " (Лион). Здравко Мамич обаче за момента се укрива от хърватските управляващи и е в чужбина.

Процедурата по влизането в пандиза на Зоран Мамич към този момент е задействана и се чака това да се случи най-късно до два месеца. Но той към този момент бе заставен да подаде оставка.  " Макар да не не се усещам отговорен, както разгласих по-рано, щом присъдата е дефинитивна, я одобрявам като такава и депозирам оставка от поста старши треньор и състезателен шеф на " Динамо ". Пожелавам на клуба доста шанс и спортни триумфи в по-нататъшната му работа ", коментира Мамич. Постът му беше ангажиран от досегашния помощник Дамир Крънар, който ще изведе тима в семейството против " Тотнъм " в 1/8-финал-реванш в Лига Европа в четвъртък. В първия мач " Динамо " загуби с 0:2 в Лондон.

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР