Един от най-опитните и качествени български треньори Димитър Димитрво се

...
Един от най-опитните и качествени български треньори Димитър Димитрво се
Коментари Харесай

Херо: В България се напълни с чужди треньори без успехи

Един от най-опитните и качествени български треньори Димитър Димитрво се изрече твърдо срещу огромния брой чужденци, които са отпред на родни клубове. Херо е на мнение, че това е наклонност, която няма да помогне на футбола ни да се оттласне от дъното.

“Вижте, огромният проблем сега на нашия футбол са притежателите на клубове, които избират да назначават непознати треньори. Аз нямам нищо срещу класните експерти от чужбина, които имам какво да дадат на българския футбол. Такива имаше преди доста години, да вземем за пример Славолюб Муслин в Левски. Сега в България се изпълни с треньори, които нямат история, нямат триумфи. CV-ата им са празни. Но са комфортни за шефовете на клубовете. Вие можете ли да кажете какъв брой наши треньори са работил в Сърбия? Няма такива… ”, разяснява Димитров в изявление за “Мач Телеграф ”.

“Вижте какво прави Илиан Илиев в Черно море. Вече 7 години той има на практика цялата спортно-техническа власт. Работи с познати имена в мениджърските среди, знае кой състезател да вземе, знае на каква позиция този футболист ще е потребен. Никой от управлението не му се бърка в работата. Резултатът от това в този момент го виждаме - отборът е в челото на класирането, играе прелестен за окото футбол. Феновете са удовлетворени. Сашо Томаш в Локо (Пд) също има свободата да избира екип, играчи. И Локомотив е преди всичко в класирането ”, продължи Херо.

Той добави, че повода да не застане отпред на Ботев (Пловдив) е нежеланието на шефовете на “жълто-черните ” треньорът самичък да дефинира екипа, с който да работи.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР