Един от най-обичаните български актьори Васил Михайлов се включи в

...
Един от най-обичаните български актьори Васил Михайлов се включи в
Коментари Харесай

Васил Михайлов разтърси ефира с думите си: Защо не правим това, което Ботев, Левски и Вазов ни завещаха, а бягаме оттук?

Един от най-обичаните български артисти Васил Михайлов се включи в доста хубава самодейност. Той взе участие в аудиодиск, в който чете стихове на Иван Вазов и Христо Ботев. Направил го е безусловно безкористно, разкри председателят на общобългарски комитет " Васил Левски " Васил Василев.

``
реклама

" Аз самичък се предложих. Важното е да има кой да поддържа огъня. Още преди измененията в националното радио записвахме тогава касети - и Радичков, и Хайтов, и лирика, и ги пращаха по казармите и учебните заведения. Сега като наближи 3 март започвам да се укривам сякаш, тъй като на всички места ме викат, поради моя воевода (бел.а. ролята му в един от най-обичаните родни филми " Капитан Петко воевода " ). Не мога в този момент на всички места да отида. Сега ще могат да си го изтеглят и да си го пуснат този диск и да слушат ", сподели той.



" Две мъчителни тематики имам аз за моите 80 години, които неотдавна направих. Разделението на българите и бягството на младите. Политиката ги разделя. Имам подобен апел - дано четат. Преди да избяга от България, дано прочете Ботев и Вазов и няма да загърби тази България, за която толкоз хора са си дали живота. Или като отидат понякога да прочетат Вазов. И други поети, само че той е страховит стихотворец. Той е като енциклопедист. Ще прочетат Паисий, Левски, Кочо Честименски. Като чета и рева. Защо не вършим това, което ни завещаха, а бягаме оттука? Повечето неща не ги направихме. Къде е чистата и свята република на Левски? Изкуството и спортът сплотяват. Аз съм бил два пъти очевидец на единство на нацията. Единият път е моят филм, който два пъти го спираха 1981 година, тъй като Хайтов гази в дъблоки води. Цели градове се сплотиха, даже Момчилград тогава. И другото единство - футболното лято през 1994 година, когато забравихме кой наследник, кой червен, кой бембян. Прегръщахме се по улиците и плачехме. От 100-те обичани кино лентата на българите в първата десятка имам три кино лентата, по тази причина си разрешавам да го кажа. Парадоксът е, че преди всичко е филмът " Време разделно ". След като се сещаме за тези наши герои единствено на 3 март и на датата от гибелта на Левски очевидно сме предали концепциите им ", приключи обичаният актьор.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментар
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР