Един от най-известните симптоми на сърдечен удар е болка в

...
Един от най-известните симптоми на сърдечен удар е болка в
Коментари Харесай

Кардиолог посочи коя болка в гърдите предвещава инфаркт

Един от най-известните признаци на сърдечен удар е болежка в гърдите. Въпреки това, не е загадка, че тя може да бъде и симптом на друго по-малко съществено заболяване, като киселини в стомаха или неприятно храносмилане. Според професор Саймън Редууд, кардиолог в болничното заведение в Лондон Бридж, има няколко метода да се разграничи болката в гърдите, породена от сърдечен удар и болката, породена от друго неразположение, написа Блиц.

``
реклама
„ Основният признак е болката в гърдите, която нормално се намира в центъра на гръдния панер. Но може да се популяризира и в челюстта, ръцете или гърба. Обикновено такава болежка провокира чувство за прилепяне, като че ли някой седи на гърдите ти. В допълнение, по време на инфаркт, изпотяването се усилва, има гадене, от време на време се появяват повръщане и зной, ”каза той. 

" В някои случаи обаче може да възникне единствено зной и може да няма други ясни признаци, изключително при пациенти с диабет ", прибавя той.
Според Редууд, мъжете са по-склонни да прекарат инфаркт от дамите.

Основните аргументи за инфаркта са диабет, високо кръвно налягане, пушене, липса на физическа интензивност, затлъстяване и висок холестерол.

Кардиологът акцентира, че сега има два съществени метода за понижаване на риска от сърдечен удар: отричане от тютюнопушенето и здравословно хранене.

" Намалете животинските мазнини в диетата си, изключително аленото месо - пилето ще го замести, само че изхвърляйте кожата му и спрете млечните артикули (мляко, масло, сирене, яйца) и увеличете количеството плодове, нишки и зеленчуци ", изясни той.

Според специалистите би трябвало също да следите тежестта си, да се тествате за диабет, да следите равнищата на холестерола и кръвното налягане.

„ Спортувайте най-малко 30 минути пет пъти седмично - или повече - най-добре е да правите действия, благоприятстващи сърдечно-съдовата система като плуване, колоездене, бързо вървене или лек джогинг ”, поучава Редууд.

„ Ако усетите дискомфорт в гърдите, до момента в който спортувате, консултирайте се с доктор. И в случай че развиете дискомфорт в гърдите си неподвижен (особено в случай че има някой от горните симптоми), обадете се на спешна помощ ”, предизвести той.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР