Един от най-издирваните измамници в света е раздавал поръчките на

...
Един от най-издирваните измамници в света е раздавал поръчките на
Коментари Харесай

Eдин от най-издирваните измамници в света раздавал поръчки на българските шпиони в Лондон?

Един от най-издирваните измамници в света е раздавал поръчките на българите, които са упрекнати в шпионаж във Англия. Името на австрийския предприемач Ян Марсалек бе упоменато в правосъдната зала в Лондон , където стартира делото против петимата наши сънародници, заяви „ NOVA “.

Марсалек е обвързван с едни от големи по мащаб  финансови измами в Германия , а британските управляващи са уверени, че той е работил със посочения за мозък на българската група Орлин Русев .

Междувременно проверяващият немски публицист Фиделиус Шмид изрази съмнения, че петимата българи са били дейни и на територията на Германия. Според него Марсалек  е познавал българската група от години , което може да се потвърди посредством имейли, в които те разискват тематики като следене на мобилни устройства .

Според управляващите във Англия той е инициирал основаването на групата по поръчка на съветските секрети служби , с цел да бъдат шпионирани и следени хора, само че и с цел да бъде купувано съоръжение за наблюдаване. Има информация също по този начин, че контактите на австриеца с съветските служби са почнали доста преди войната в Украйна .

43-годишният Марсалек е търсен от „ Европол “ за машинация, в това число засягаща финансовите ползи на Европейските общности по смисъла на Конвенцията от 26 юли 1995 година за отбрана на финансовите ползи на Европейските общности. Той е разгласен за търсене през август 2020 година

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР