Един от най-големите производители на цимент и бетон в странатаХолсим

...
Един от най-големите производители на цимент и бетон в странатаХолсим
Коментари Харесай

Холсим България придобива бетонов възел в столичния квартал Дружба

Един от най-големите производители на цимент и бетон в страната " Холсим България " АД възнамерява да придобие напълно " Транспорт строй " АД. Това излиза наяве от известие за искане на централизация от " Холсим България " АД, постъпило в Комисията за защита на конкуренцията.

" Транспорт строй " АД също реализира активност на пазара на произвеждане и продажба на бетон на територията на София и покрайнината. Компанията разполага с към 30 чиновници. По предварителни данни за 2021 година сдружението осъществя оборот от над 9 млн. лв..

" Целта на плануваната договорка е придобиване на 70% от капитала на " Транспорт строй " АД ", обясниха за Money.bg от " Холсим България " АД. От значително значение в тази ситуация е, че придобиващото дружество " Холсим България " АД към този момент упражнява надзор върху придобиваното дружество чрез притежаваните от него 30% от акциите от капитала на сдружението, както и посредством присъединяване на господин Росен Папазов - изпълнителен член на УС на " Холсим България " АД в Съвета на шефовете на " Транспорт строй " АД.

Изпълнителният шеф на А.В.Билдингс влиза в надзорния съвет на Холсим България

Каква е задачата на концентрацията?

Планираната централизация цели придобиването на директен надзор от страна на " Холсим България " АД върху " Транспорт строй " АД като съществуващият взаимен надзор ще се трансформира в едноличен.

В резултат на реализирането на плануваната централизация се чака да се резервира напълно, без смяна, осъществяваната от придобиваното дружество активност по производството и продажба на бетон и бетонови произведения на територията на София и покрайнината.

" Сделката ще разреши следващо вливане в " Холсим България " АД, което ще докара до по-ефективно ръководство и понижение на административно-управленските разноски ", означават от компанията.

Бетоновите възли на купувача и на придобиваното дружество се намират в двата края на София, надлежно - в кв. " Надежда " и в кв. " Дружба ". Чрез въвеждане на обединен център за приемане и осъществяване на поръчките ще се усъвършенстват транспортните дистанции и като резултат ще се снижат оперативните разноски.

" Една от най-важните ни стратегически цели за бъдещето като компания е да продължим да способстваме за кръговата стопанска система и устойчивото развиване на обществото посредством обогатяване на портфолиото си от въглеродно неутрални или " зелени " артикули във всички свои бизнес сегменти - цимент, бетон, рециклирани инертни материали и артикули за пътна стабилизация. Вярваме, че строителството на бъдещето би трябвало да се базира на такива артикули, с цел да отговори на провокациите пред климата и увеличаващата се екологична осъзнатост на потребителите ", разясниха още от " Холсим България ".

Акционер на Република Холдинг влиза в надзорния съвет на Холсим България

Друг значим дирек от тактиката на компанията е ускоряването на цифровата промяна на строителния бизнес посредством въвеждане на технологии и решения за по-интелигентно и налично строителство. " Холсим " е първата компания в България, която отвори онлайн магазин за продажба на бетон.

Как повлия пандемията на бранша?

Пандемията насочи съществено предизвикателство към бизнеса, което изискваше да бъдат подхванати бързи и решителни ограничения за отбрана здравето на чиновниците и жизнеспособността на бизнеса. Ситуацията се усложни още повече в средата на предходната година след фрапантния скок в цените на горивата и енергоносителите, който засегна съществено предприятията от материалния бранш и докара до доста повишаване на индустриалните разноски във всички сегменти.

Холсим доставя бетон за новата ко-генерация на ЕВН в Пловдив

" Относно трендовете на пазара, отчитаме като удобен обстоятелството, че жилищното строителство се резервира на устойчиви равнища. Надяваме се, плануваните планове в областта на инфраструктурното и промишленото строителство да продължат да се извършват по проект и като цяло обстановката да се усъвършенства след възобновяване на икономическата интензивност в страната ", разясниха още от " Холсим България ".
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР