Един от най-големите производители на дървесни пелети, продавани на енергийни

...
Един от най-големите производители на дървесни пелети, продавани на енергийни
Коментари Харесай

Гигантът за енергия от дървесина Enviva подаде молба за фалит

Един от най-големите производители на дървесни пелети, продавани на енергийни компании, подаде молба за банкрут в Съединени американски щати, неуспех за бизнес, обсъждан от вложителите като обещаващ източник на зелена сила.

Enviva летеше високо единствено преди две години, когато електроцентралите от Обединеното кралство до Япония започнаха да минават от въглища към дървесни пелети като източник на гориво. Инвеститорите дадоха на компанията пазарна капитализация от $6 милиарда в пика си.

Но с цел да разшири производството, американската компания емитира огромна сума в задължения, защото разноските за употреба на заводите за преправка на дървесни пелети се усилиха. Освен това търговията със артикули, в която Enviva влезе, има противоположен резултат, когато цените на силата започнаха да падат през зимата на 2022 до 2023 година, сподели Павел Молчанов, анализатор в Raymond James.

„ Тази компания се обзаложи всъщност, че цената на дървесните пелети ще остане висока за известно време “, сподели той, добав...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР