Един от най-големите износители на втечнен природен газ в света

...
Един от най-големите износители на втечнен природен газ в света
Коментари Харесай

Катар отговори колко втечнен газ може да задели за Европа

Един от най-големите експортьори на полутечен природен газ в света - Катар, може да " отклони " единствено 10-15% от договорите си за полутечен природен газ към други дестинации отвън към този момент контрактуваните. Това стана ясно от думите на министъра на енергетиката на Катар Саад ал-Кааби, на фона на ескалацията на руско-украинската рецесия. Министърът прибавя, че замяната на доставките на съветски газ за Европа в кратковременен проект е " съвсем невъзможна ".

" Мисля, че Русия обезпечава към 30-40% от доставките на природен газ за Европа. Няма нито една страна, която може да размени този размер, няма потенциал да направи това посредством полутечен природен газ ", означи Ал Кааби на газова конференция в Доха, съобщи Ройтерс.

" Повечето доставки на полутечен природен газ (LNG) са обвързани с дълготрайни контракти и дестинации, които са доста ясни. Така че бързата подмяна на газ в подобен огромен размер е съвсем невъзможна ", означи катарският министър. В случая на Катар, единствено до 15% от договорите за полутечен природен газ могат да бъдат пренасочени, добави той.
 Съединени американски щати желаят да заменят съветския газ за Европа. Ето с какъв
Съединени американски щати желаят да заменят съветския газ за Европа. Ето с какъв

Очакванията са за покачване на цените на газа както в Европа, по този начин и в Азия

От няколко седмици, до момента в който рецесията сред Русия и Украйна назряваше, Съединени американски щати и Европейски Съюз разговаряха с огромни енергийни компании в международен мащаб, за капацитета за огромни доставки на природен газ за Европа при положение, че съветските доставки бъдат прекратени при ескалация на украинската рецесия.

Енергийните пазари реагираха, откакто съветският президент Владимир Путин призна двата разколнически района в Източна Украйна и подреди изпращането на " мироопазващи " съветски войски в тях.

Цената на газа на тържищата в Европа на 23 февруари за пръв път тази година стигна малко над 1000 $ за 1000 куб. метра, оповестяват съветски медии.
 Катар: Не можем напълно да компенсираме съветския газ за Европа
Катар: Не можем напълно да компенсираме съветския газ за Европа

" Енергийната сигурност на Европа изисква групови старания от доста страни ", сподели катарският министър
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР