Един от най-големите ипотечни кредитори във Великобритания – Halifax, посочва,

...
Един от най-големите ипотечни кредитори във Великобритания – Halifax, посочва,
Коментари Харесай

Над 11% поскъпване при жилищата

Един от най-големите ипотечни кредитори във Англия – Halifax, показва, че цените на жилищата в страната са се възстановили през септември. Увеличението е най-силното в Лондон за последните 6 години.

Цените на парцелите на Острова се са се повишили с 0,4% на месечна база през септември след спад от 0,1% месец по-рано, тласкайки междинните цени на жилищата до нов връх от 340 260 EUR.

На годишна база жилищата са поскъпнали с 11,5%, незначителна смяна от 11,8% през предходния месец. Лондон и Уелс са районите с най-големи продажби, като цените на жилищата в английската столица са скочили с 8,8% на годишна база. Уелс отбелязва най-бързия напредък от 2005 година насам, с растеж от 16,1% на годишна база.

Ръстът на цените опровергава прогнозите, че рецесията с разноските за живот и растящите цени на ипотеките ще подкопаят силата на пазара на парцели, който продължи да пораства по време на пандемията и последвалата криза.

„ Докато цените на жилищата до момента демонстрираха резистентност в изискванията на възходяща икономическа неустановеност, изследванията в промишлеността сочат по-ниски упования в множеството елементи на Обединеното кралство, защото потребителското търсене понижава, а други планирани знаци също сочат евентуално закъснение на пазара “, споделя шефът на Halifax Mortgages Ким Киннърд.

Киннърд чака " по-труден интервал " за цените на жилищата през идващите месеци, защото покачването усили достъпността за доста купувачи.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР