Един от най-емблематичните проекти на европейската инициатива Нощ на театрите

...
Един от най-емблематичните проекти на европейската инициатива Нощ на театрите
Коментари Харесай

Проектът Нощни персонажи заминава за Рим

Един от най-емблематичните планове на европейската самодейност Нощ на театрите - " Нощни персонажи ", ще бъде показан в Рим. Гастролът е по покана на Българския културен институт в италианската столица и е във връзка Международния ден на театъра. Домакин на изложбата ще бъде изложба " България " - пространство в сърцето на Вечния град, в което постоянно гостуват някои от най-хубавите мостри на класическото и актуалното българско изкуство. Откриването на фотографската галерия ще е на 23 март в 18 ч.
Фотографската серия включва 21 фрагмента, дело на Диляна Флорентин и Цветан Игнатовски, които предходната година работиха в екип с Марина Младенова (гримьор), креативна организация The Smarts и продуцентска компания SHOOT. Фото прочитът е под наслов " Под властта на театъра всяка роля е друго царство " и показва създателите в " светлината " на сценичен сън, където всеки пресъздава чувството си за постоянно живия спектакъл - за невероятната и съкровена връзка сред сцената и персоналния свят, оттатък границите на действителността - през страсти и открития, през смях и осъзнаване, през възприятията.   
Главни герои в концептуалните фотографии са обичани лица на българското изкуство - Галин Стоев, Явор Гърдев, Александър Секулов, Юлиан Вергов, Владимир Карамазов, Деян Донков, Теодора Духовникова, Дарин Ангелов, Христо Петков, Владимир Михайлов, Ованес Торосян, Деян Ангелов, Весела Бабинова, Луиза Григорова-Макариев, Радина Кърджилова, Константин Еленков, Антон Угринов, Боряна Братоева, Мартин Димитров, примабалерината Марта Петкова и премиер-солистът Никола Хаджитанев.
" За нас е извънредно алегорично, че първото " излизане " на Нощните персонажи отвън България ще е в Рим - един от най-величествените и сантиментални градове в света. След 11 сполучливи български издания, имаме вяра, че Нощта като формат и идея съумя да отвори театъра към феновете и (може би) към самите създатели. Като това към момента (и за наше щастие) е един непрестанен развой. И най-вече ни въодушевява чувството за реципрочност - Нощта (се) трансформира (чрез) подтекста и хората... А Нощните персонажи в Рим идват да ни покажат точно тази реципрочност ", споделят уредниците от Фондация " Арт Проджектс " - Мария Панайотова и Катерина Миланова.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР