Един от най-добрите треньори в света - легендарният аржентински специалист

...
Един от най-добрите треньори в света - легендарният аржентински специалист
Коментари Харесай

Ще се завърне ли Хулио Веласко към треньорска дейност?

Един от най-хубавите треньори в света - именитият аржентински експерт Хулио Веласко може да се завърне към треньорска активност. 

Отличеният за най-хубав треньор на Световното състезание за мъже през 1990 година, а след това получил и премия за повсеместен принос на CEV през 2022 година, е получил оферта от италианския Ил Бизонте (Флоренция) - клуб с дълги обичаи в женския волейбол. Любопитното е, че отборът няма титли на сметката си.

Новината за предлагането и възможния ангажимент на Веласко бе обявена от известния колумнист Джан Лука Пазини в блога му в La Gazzetta dello Sport.

Очаква се 70-годишният експерт да замести на поста уволнения Масимо Белано.

В момента Хулио Веласко е механически шеф на италианските юношески национални тимове.

Треньорът на фамозното " Generazione di fenomeni " ( " Поколение от явления " ) на мъжкия народен тим на Италия, който стана международен първенец 3 пъти през 90-те години, през 1996/1997 е отпред на женския народен тим на “Скуадра адзура ".

Ил Бизонте заема 11-а позиция във краткотрайното класиране в Серия А1, като има в актива си 14 точки (4 победи, 9 загуби).

Гледай волейбол на MAX с най-вълнуващите дуели от Шампионската лига за мъже и дами и Световното клубно състезание за дами, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР