Един от най-добре представящите се отбори до момента Черно море

...
Един от най-добре представящите се отбори до момента Черно море
Коментари Харесай

Черно море си върна лидерството в Първа лига след труден успех над Ботев във Враца

Един от най-добре представящите се тимове досега Черно море имаше потребност от две дузпи, с цел да реализира сложен триумф с 1:0 като посетител на Ботев Враца в осмия кръг от Първа лига.

След изминаване на единствено две минути игра варненци имаха късмет да открият, само че вратарят на врачани Федерико Бариос съумя да се намеси уверено.

В петата минута срещата беше спряна за овации в поддръжка на един от героите от Мондиал 94 Петър Хубчев, който продължава се бори с подла болест.

В 14-ата минута Едуардо Кунде фаулира в Едгар Пашеко в наказателното поле и последва 11-метров углавен удар за гостите, само че шутът на Пабло Гарсия беше избавен от Бариос. При последвалата добавка Живко Атанасов би доста неопределено над вратата.

В 32-ата минута Черно море пропусна още един късмет да осъществя гол, откакто Васил Панайтов върна към Исмаил Иса, само че нападателят шутира в навън.

В 51-ата минута Жан Пиер Да Силва навлезе в наказателното поле и насочи удар, само че националът Дюлгеров не изпита усложнения.

В идващите минути темпото на игра беше много ниско и пред двете порти нямаше доста голови рискове. След час игра Алекс Фернандес не съумя да отиграе добре кълбото топката и да насочи рисков удар към опразнената от стража Бариос голлиния.

В 77-ата минута Мазир Сула насочи топовен шут, който беше отбит от Бариос, топката доближи до Иса, който пропусна да се разпише.

Минута по-късно Черно море получи правото да извърши още една дузпа в дуела. Стефан Велев, който дълги години носи екипа на Черно море, извърши нарушаване против Исмаил Иса. Атанас Илиев би мощно от бялата точка, а вратарят на врачани доближи до топката, само че не можа за повторно да опази вратата си.

Четири минути преди края на постоянното време Спас Георгиев получи в наказателното поле от Браян Переа, само че Иван Дюлгеров се намеси решаващо и отби в ъглов удар.

В спомагателното време Алекс Фернандес пропусна да осъществя още един гол във вратата на домакините.

Варненци, които към момента нямат проваляне през новия сезон, са преди всичко в класирането с 20 точки след тази победа, с точка пред Локомотив Пловдив, който е с мач по-малко. Ботев Враца има единствено 6 извоювани точки.




Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР