Един от най-богатите представители на новосформираната бутикова коалиция "Демократична България"

...
Един от най-богатите представители на новосформираната бутикова коалиция "Демократична България"
Коментари Харесай

Богаташът и лидер на Зелените Владислав Панев ходи на екзотични почивки, купува къщи и апартаменти в центъра на София


Един от най-богатите представители на новосформираната бутикова коалиция "Демократична България " -съпредседателят на Зелените Владислав Панев не стопира да пътува по екзотични дестинации, написа ПИК. Освен това пазари къщи и жилища в центъра на София към бул. Мария Луиза, като самичък се хвали за придобивките си. Зелените, Панев и Тома Белев бяха атакувани, че са позволили даването на новите концесии на олигарха Христо Ковачки. Икономистът Илиян Василев даже ги упрекна, че доверието към този момент е сринато в зелените, тъй като стачкуват против избрани концесии, а против други мълчат. Върви обществена клевета, че точно хора от зелените са правили екологичната оценка на новите мини на Ковачки. Интересно е кой от тях е взел парите? Истината скоро ще лъсне.
Самият Владислав Панев е измежду богаташите в зелените и се занимава с търговия на акции. Наскоро е придобил етаж от къща, на метри от ресторант Ашурбанипал в региона на Женския пазар. Според него цените към момента са ниски, а квартала си става все по-уютен с всичките разнообразни хора, които способстват за чудесната атмосфера. Офисът му също се намира в този регион на центъра.
Владислав Панев има още апартамент в региона на ул. Цар Симеон.
"Работя интензивно за превръщането на региона към Симеон в цветен етнически квартал, който предлага неповторима и неповторима за София атмосфера. През последната година открих контакти с няколко дребни предприемачи в региона. А към този момент съм и хазяин на пакистанските студенти Малик и Али Раза. След тежък ремонт на закупения през предходната година апартамент в региона. Без доста бързане, фантазиите стават действителност ", споделя той.
Наскоро Панев е бил точно на отмора в Пакистан. Интересно е какво тъкмо го е завело там. Воаяжите му със брачната половинка му Таня за последната година включват дестинации като Намибия, Ботсвана, Зимбабве, Замбия, Етиопия, Занзибар, Уганда, Руанда, Кения. В тези страни са ходили на сафарита, което е скъпо наслаждение. Дори са стигнали и до по-далечни екзотични дестинации като Бали и Източен Тимор. В Европа са посетили Швеция, Италия, Унгария, Русия и други Груба сметка демонстрира, че са похарчили единствено за пътувания за една година над 60 000 евро, пресмятат от туристическия бизнес. Това демонстрира благосъстоянието на Зелените, до момента в който елементарните българи не могат да стигнат и до българското Черноморие.
Бизнесът на Владислав Панев е впримчен в забавни схеми и другарства с кръга Капитал и олигарха Иво Прокопиев. Той има фонда "Скай ръководство на активи " АД, което е ръководещо сдружение, основано през 2006 година под името "Стана с Капитал " АД. През 2013 година си сменя името. Към момента сдружението ръководи договорните фондове "Скай Нови акции ", "Скай Финанси " и "Скай Глобал ETFs ".
Значителни капитали от средствата на пенсионните фондове в България са вложени във компании на Владислав Панев и на Иво Прокопиев, демонстрира инспекция на в. „ Труд “.
Според всекидневника, над 7.5 млн. лева са вложени във фонд „ Скай “, ръководен от Панев. Парите са ориентирани от пенсионен фонд „ ДСК Родина “, пенсионен фонд „ Доверие “ и пенсионен фонд „ Съгласие “. За първите два съществуват ясни обстоятелства показващи съгласуваност с кръговете компании към Иво Прокопиев – издател на уеб страницата Дневник и в. Капитал, които намерено поддържат партия „ Зелените “. Панев е някогашен чиновник на в. Дневник и извънредно доверено лице на разградския предприемач.
Самият Прокопиев през дъщерно сдружение на финансовия си холдинг „ Алфа Финанс “ продължава по едно и също време да е акционер и да ръководи към 1 млн. лева от ресурса на пенсионен фонд „ Доверие “. Повдига се разумният въпрос, за какво фонд „ Доверие “ не се е освободил от неразрешените по закон вложения в свързани лица, които са по едно и също време акционери и ръководещи средства на пенсионното сдружение? Предишното управление на Комисията за финансов контрол, ръководено от Стоян Мавродиев, пресече сходни вложения за към 100 млн. лева и осуети източването на пенсионната компания. Изглежда повече от необичайно, че „ Доверие “ не престават да държат вложения в сдружения на Прокопиев макар наложителните наставления на страната и експлицитните забрани в неотдавна признатите разпореждания на Кодекса за обществено обезпечаване.
Фондовете на Владислав Панев работят с две банки - Пощенска банка и Уникредит Булбанк, чийто основен изпълнителен шеф Левон Хампарцумян е непосредствен на кръга Капитал и на Иво Прокопиев. В Пощенска банка от тяхното обграждане е Асен Ягодин, който е непосредствен и на най-мразения някогашен вицепремиер и финансов министър Симеон Дянков.
Панев работи със следните капиталови медиатори:
Юробанк България АД (Пощенска банка); ИП Бенчмарк; ИП Карол; ИП Капман, Swiss Capital AD – Румъния; FIMA Vrjednosnice d.o.o – Хърватска, Интеркапитал Маркетс, Уникредит Булбанк, ИП Елана Трейдинг АД, InterCapital Securities Ltd. - Хърватска; Yapi Kredi Yatirim Menkul Değerler A.Ş - Турция, показра информация в уеб страницата му.
И най-после Владислав Панев се прави сякаш на доста търпелив и поддържа гейове и лесбийки. Но пък се подиграва с YouTube звездата Джордано, който се занимава с криптовалути и по-конкретно с биткойни. Той обаче му е евентуален електорат.











Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР