Един от най-близките съюзници на руския президент Владимир Путин днес

...
Един от най-близките съюзници на руския президент Владимир Путин днес
Коментари Харесай

Медведев заплаши с разполагане на ядрени оръжия, ако Швеция и Финландия влязат в НАТО

Един от най-близките съдружници на съветския президент Владимир Путин през днешния ден предизвести НАТО, че в случай че Швеция и Финландия се причислят към ръководения от Съединени американски щати боен съюз, Русия ще би трябвало да ускори защитата си в района, в това число посредством разполагане на нуклеарни оръжия, заяви Ройтерс.

Финландия, която има 1300-километрова граница с Русия, и Швеция обмислят дали да се причислят, или не към НАТО . Финландия ще вземе решение през идващите няколко седмици, сподели през вчерашния ден премиерката Сана Марин.

Дмитрий Медведев , заместник-председател на Съвета за сигурност на Русия съобщи, че в случай че Швеция и Финландия се причислят към НАТО, Русия ще би трябвало да укрепи своите сухопътни, военноморски и военновъздушни сили в региона на Балтийско море, с цел да възвърне военното равновесие.

Медведев също по този начин категорично повдигна въпроса за нуклеарната опасност, като съобщи, че към този момент не може да се приказва за " свободен от нуклеарни оръжия " балтийски район , където сред Полша и Литва е ситуиран съветският Калининград . " Не може повече да се приказва за никакъв безядрен статут за Балтика - салдото би трябвало да бъде възобновен ", съобщи Медведев, който беше президент в интервала 2008-2012 година

" До през днешния ден Русия не е предприемала такива ограничения и нямаше желание да го прави ", сподели Медведев. " А в случай че бъдем принудени да го създадем, какво пък... имайте поради, не ние възнамерявахме да го създадем ", добави той.

След нахлуването на Русия в Украйна на 24 февруари починаха хиляди хора, разселени бяха милиони и рецесията породи опасения за по-широка борба сред Русия и Съединените щати. Путин споделя, че " специфичната военна интервенция " в Украйна е нужна, тъй като Съединени американски щати употребяват Украйна, с цел да заплашват Русия, и Москва би трябвало да отбрани от гонене от страна на Украйна рускоезичното население в тази страна.

Украйна споделя, че се бори против завладяване на нейна територия в имперски жанр и че изказванията на Путин за геноцид са неуместни.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР