Един от миноритарните акционери в Левски, тръст Синя България, излезе

...
Един от миноритарните акционери в Левски, тръст Синя България, излезе
Коментари Харесай

Належащите дългове на Левски са над 15 милиона лева!

Един от миноритарните акционери в Левски, концерн " Синя България ", излезе с публична информация след проведената среща между ръководството на клуба и разнообразни фенски организации. От тръста разкриха елементи от диалозите като осведомиха, че належащите задължения на клуба са над 15 милиона лв.. 
 Мъри има забележки към нападението на Левски
Мъри има забележки към нападението на Левски

Има и няколко въпросителни към стартовия си състав за мача с Ботев

Публикуваме текста без редакторска интервенция.

Скъпи Левскари,

Както всички знаете, на 23.08.2022 се организира среща сред мажоритарния притежател на ПФК Левски, управлението на клуба, управлението и главния акционер на генералния спонсор на клуба (в чиято група е и сдружението, ръководещо клуба по контракт за управление) и представители на разнообразни организации на последователите на Левски, измежду които и такива от Управителния съвет на Тръст " Синя България ".

На срещата бяхме осведомени с някои основни елементи от активността на клуба в последните 10 месеца, измежду които:

· свършената работа за последната година

· приходите и разноските

· тежащите отговорности насъбрани от предходни управления на ПФК Левски, които могат да се окажат голяма спънка пред възходящото развиване на тима в идващите години.

Представени бяха и връзките и договореностите сред ПФК Левски и генералния спонсор Palms Bet, както и желанията на спонсора за интервал от 5 години - условия, които под една или друга форма по този начин или другояче циркулират в медийното пространство.

Считаме за наше обвързване да осведомяваме хората, които представляваме - а точно вас, последователите, които в тези извънредно сложни времена не се отказахте дружно с нас да се борите за съществуването на обичания ни клуб - за получената информация.

Същевременно осъзнаваме и друго наше обвързване - да подходим с нужната отговорност към информацията, която споделяме, а не да се опитваме да сътворяваме " сензации ", или пък " храна " за масата недоброжелатели на най-великия български футболен клуб.

Разбираме, че споделеното в идващите редове ще разсъни доста въпроси и може би доста терзания, само че се надяваме, че ще влее и решителност във всички вас да поставим общи старания да продължим по възходящия път, по който е поел нашият клуб. И който още веднъж ще ни води на върха в българския футбол.

В последната година с помощта на изключителната и неуморна работа на изпълнителния шеф Иво Ивков и членовете на ръководения от него екип, със съдействието на генералния спонсор, който посредством свое сдружение има и контракт за ръководство в клуба, без подозрение е свършена голяма по размер работа.

Благодарение на тези старания е реализирано отчетливо усъвършенстване във финансово и административно естество. Клубът съумя да контракти и изплати или разсрочи отговорности към уволнени треньори, освободени и/или напуснали футболисти, снабдители на екипировка и други снабдители, които застрашаваха лиценза и съществуването на ПФК Левски.

В огромна степен (с дребни изключения), тези отговорности са към този момент зад тила ни. Клубът съумява да посрещне настоящите си потребности, да заплаща в точния момент заплати на всички работещи в сдружението и да покрива настоящите месечни отговорности.

Отчетен бе и големият принос на последователите, които със своята невиждана интензивност (само в последните 7 месеца генерирахме доход от 6 000 000 лв. в клуба), дадоха опция на управлението да покрива и отговорности към Национална агенция за приходите в последните месеци.

Излишно е да приказваме за спортно-техническата част, тъй като там за всички е явно какво реализира Станимир Стоилов и неговият екип.

Няма по какъв начин, обаче, да не споделим, че сме мощно обезпокоени от събитието, че макар постигнатото от управлението, непосредствените и належащи задължения надвишават 15 000 000 лв., без да отчитаме размера на задълженията към компании свързани с Васил Божков

Тези отговорности съставляват извънредно сериозна тежест и действителна опасност за съществуването на Левски.

Очевидно е, че погасяването им е непостижимо за клуба и за спонсора Palms Bet без намиране на най-малко още един или два огромни спонсора и продължение на интензивността на последователите.

В хода на срещата стана ясно, че в клуба има значително вътрешно напрежение по отношение на неговото административно управление и съществени проблеми в управническата конструкция, които настояваме да бъдат позволени в най-кратки периоди.

С терзание означаваме, че по този начин и не беше показан пред нас действителен проект за справяне с належащите проблеми. Всички присъстващи представители на разнообразни организации недвусмислено изявихме готовността на всички левскари да продължим да оказваме помощ с каквото е належащо, само че настояхме да бъде създаден и показан явен проект за деяние.

Подчертахме също, че без сдружението, ръководещо клуба, да поеме своята част от уговорките и без да се подхващат всички вероятни ограничения, с цел да не се позволява натрупването на нов дълг, съгласно нас е невероятно да стартира интензивно погасяване на старите отговорности.

Генералният спонсор показа проекти си за финансиране на клуба през идващите 5 години, които бяха споделени и по-рано и от господин Мило Борисов и господин Лъчезар Петров при техни медийни изяви.

Средствата по спонсорските контракти обаче са незадоволителни за справяне със обстановката, още повече в настоящите ѝ параметри. Бяха показани в точки съответни вероятни " варианти " в ръководството, които могат да бъдат подхванати. Но по този начин и не бяха обрисувани действителни проекти за действителни решения на проблемите.

Без явен, прецизен и съответен отговор остана и извънредно значителният, съгласно нас, въпрос за какво след превъзходното спортно-техническо показване, невижданата за българските мащаби интензивност на последователите и на фона на цялостното административно и финансово стабилизиране на сдружението, към момента не може да бъде открит и обезпечен най-малко още един огромен спонсор.

Изразяваме своята вяра, управлението на обичания ни клуб, дружно с генералния спонсор, в извънредно къси периоди да разрешат зародилите търкания досежно управническата конструкция и способи на работа, както и да намерят най-правилната форма да срещнат детайлно всички последователи на Левски със отговорностите на клуба и плануваните ограничения за тяхното погасяване, както и проектите си за развиването на клуба в идващите години!

Управителният съвет на Тръст " Синя България " декларира категорично цялостната си поддръжка за Ивайло Ивков и Станимир Стоилов! Безусловно имаме вяра в техните професионални пълномощия и качества да довършат започнатото и намерено сме подготвени да се надигнем против всеки, който е срещу тях в този значим за Левски миг.

ЛЕВСКИ Е ВЕЧЕН!

С почитание,

УС на Тръст " Синя България "
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР