Един от лидерите на героичния батальон Азов Денис Прокопенко -

...
Един от лидерите на героичния батальон Азов Денис Прокопенко -
Коментари Харесай

Командирът на Азов, който бе върнат от Турция, отново оглави подразделението си във ВСУ

Един от водачите на героичния батальон " Азов " Денис Прокопенко - Радис, който след завладяването на завода " Азовстал “ в Мариупол от съветските войски, попадна в плен и по-късно бе върнат в Украйна от Турция, още веднъж оглавява своето поделение. Това заяви министърът на вътрешните работи на Украйна Игор Клименко.

" Поделението " Азов “ се управлява от Денис Прокопенко “, съобщи той в изявление за онлайн изданието " Украинская истина “.По думите на министъра Прокопенко дава отговор за образованието на персоналния състав на подразделението.

" Той е изцяло интегриран в процеса. Той влиза в същността на нещата, наваксвайки времето, през което е отсъствал ", акцентира Клименко.

Председателят на комисията по защита и сигурност на Съвета на федерацията на Русия Виктор Бондарев съобщи, че престоят на водачите на " Азов " под домакински арест в Турция до края на войната е крайъгълен камък на съглашението в границите на обмена на пандизчии сред Руската федерация и Украйна. На 8 юли обаче украинският президент Володимир Зеленски разгласи, че се връща в страната от среща с президента Реджеп Таийп Ердоган в Турция дружно с бойците от " Азов ".

Още в края на юли командващият Националната армия на Украйна Александър Пивненко съобщи, че за него няма възбрана за присъединяване в бойните дейности на трансферираните от Турция азовци и те ще се върнат на фронтовата линия.

На 17 август от изказване на представител на Националната армия стана ясно, че " Азов " е възобновил задачите си в зоната на бойните дейности. Според шефа на Службата за външно разузнаване на Руската федерация Сергей Наришкин прехвърлянето на командирите на " Азов " от Турция в Украйна е несъблюдение на отговорностите на турската страна.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР