Един от лидерите на Добруджа Добрич - Велизар Чернокожев, се

...
Един от лидерите на Добруджа Добрич - Велизар Чернокожев, се
Коментари Харесай

Димо Тонев: Велизар Чернокожев си пропиля времето в Перуджа и Халкбанк

Един от водачите на Добруджа Добрич - Велизар Чернокожев, се завърна в България. В чужбина носи екипа на Халкбанк и Перуджа, само че бе с периферна роля в тези отбори.

Трябва ли младите състезатели да излизат рано в чужбина и какво ще им донесе това - на този въпрос дава отговор гост-анализаторът в студиото на DIEMA Sport Димо Тонев.

" Вярно е, че в чужбина, в Италия съответно, има доста по-добри условия. Но, когато си в един интервал, в който би трябвало да си в игра, с цел да израстваш, нещата са по-различни. Велизар да вземем за пример този интервал го изпусна там ".

" Млади състезатели, 15-, 16-, 17-годишни, които към момента не са вдигнали глава, не са подготвени за професионалния спорт, излизат на открито. За да вземат малко пари, да отидат единствено някъде. Там не ги доразвиват, не ги дошлифоват, а единствено ги употребяват ".
 Левски - Добруджа 3:2 @@@

" Но това това би трябвало да се промени - дали нашата федерация да вземе решение, дали клубове да се съберат и да решат, дали е добре толкоз млади състезатели да излизат на открито. Да не бъдат пускани просто. По-скоро младите състезатели да създадат своя избор - да излязат, когато са подготвени, или да излязат, само че да не знаят дали ще се доразвият ".

" Ситуацията с Велизар Чернокожев е тъкмо такава. В един интервал, в който той трябваше да направи скок в своето развиване - една година в Халкбанк, една година в Перуджа. За мен това е пропиляно време. За мен той трябваше да играе в този интервал, а той не игра ".

" Трябва да си зададем въпроса - нужно ли е неподготвени състезатели да отидат да играят в чужбина? Да, финансовият миг го има, само че за един играч е по-важно да се построи като подобен и по-късно да печели пари ".
Снимки: Sportal.bg
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР