Един от ключовите проблеми е недостатъчната информационна обезпеченост на Националната

...
Един от ключовите проблеми е недостатъчната информационна обезпеченост на Националната
Коментари Харесай

Кандидатът за шеф на НЗОК ще работи за повече средства за извънболничната помощ и профилактиката

Един от основните проблеми е незадоволителната осведомителна обезпеченост на Националната здравно-осигурителна каса (НЗОК) в действително време, което разрешава отчитането на разнообразни от действителните епикризи. Това съобщи претендентът за шеф на Здравната каса Станимир Михайлов, повдигнат за поста от „ Продължаваме промяната – Демократична България “ . Михайлов е някогашен банкер и е единственият номиниран, който бе изслушан от депутатите в здравната комисия.
Ако бъде определен да управлява Здравната каса, Михайлов се ангажира с възстановяване на осведомителната система, което да докара до възстановяване успеваемостта на употребяваните средства в опазването на здравето.

Той има намерение и да пренасочи повече средства за извънболнична помощ и профилактиката, както и финансиране на аптеки в отдалечени региони и повишение възнагражденията на медицинския личен състав.

Като една от първите си стъпки той уточни подписването на договорите с лекарския и зъболекарския съюз, както и да има финансиране на другите медицински действия по новия бюджет, който би трябвало да стане факт до края на месеца.

Той се ангажира с възстановяване на механизма за закупуване на лекарствени артикули на най-ниска цена от лечебните заведения, които НЗОК заплаща.

По отношение на пациентите Михайлов обеща намаляване на административната тежест и стимулиране на профилактичната активност. Ще бъде изпращана и противоположна връзка към пациентите за осъществени медицински действия, тъй че пациентът да бъде включен в контрола.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР