Един от големите проблеми на Латинска Америка е американското присъствие.

...
Един от големите проблеми на Латинска Америка е американското присъствие.
Коментари Харесай

Доц. Ал. Сивилов: Големият проблем на Литинска Америка е американското присъствие



Един от огромните проблеми на Латинска Америка е американското наличие. Това сподели историкът доцент Александър Сивилов в изявление за предаването „ 12+3 “ във връзка на идната интернационална конференция " Зависимост и самостоятелност в Латинска Америка и света ", която ще се организира в Софийския университет на 18-и и 19-и октомрви.

„ Така както можем да забележим, че при страните от Източна Европа тематиката за Русия непрестанно участва, по този начин и в Латинска Америка тематиката е Съединени американски щати. Това е техният „ огромен брат “, който от самото начало влиза в политиката им и ги води в посоката, която на него му би трябвало. /…/ И левицата, и десницата доста постоянно употребяват антиамериканизма в своите политически послания и това в някакъв миг ги сплотява “, изясни историкът.

„ Латинска Америка много мощно дава отражение в европейската политика “, сподели още доцент Сивилов: „ Това може да го видите още в края на 60-те години и продължава и в по-късен интервал. В момента на нас ни се коства, че това към този момент не е по този начин, само че действително се оказва, че доста от политическите и икономическите модели, които можем да забележим там, след това се трансферират и към Европа и към други райони на света за голямо страдание. Това е някакъв тип политическо инженерство, което се тества там и по-късно можем да го забележим на разнообразни места “.

На конференцията, отдадена главно на политическите проблеми на Латинска Америка ще се обсъдят и отчети, свързани с Азия, Балканите, Турция, Русия. „ Всички проблеми, които засягат в това число и нашата страна “, добави доцент Сивилов.

Цялото изявление чуйте в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР