Един от главните производствени партньори на Apple намали прогнозите си

...
Един от главните производствени партньори на Apple намали прогнозите си
Коментари Харесай

Коронавирусът със сигурност ще удари Apple. Foxconn намали прогнозите си за 2020 г.

Един от основните индустриални сътрудници на Apple понижи прогнозите си за напредък на приходите за 2020 година. Ходът идва след преоценка на положението на производството поради епидемията на ковид.

Hon Hai или Foxconn в този момент възнамерява нарастване на продажбите с 1% до 3% тази година, показват от компанията пред Bloomberg. На 22 януари компанията направи прогноза за напредък на приходите с 3% до 5%.

Заразата сигурно ще наруши индустриалния потенциал на Apple, който е концентриран в Китай. Същевременно ще се понижи и потребителското търсене и общия стопански напредък на колоса, предвиждат анализатори.

Foxconn е значим производител за огромна гама марки - от HP до Sony. Вчера стана ясно, че компанията възнамерява да рестартира производството си скоро. Доставчици като Quanta Computer, Inventec и LG Display също обявиха, че чакат чиновниците им в Китай да се върнат на работа.

Но до момента в който китайските служители и компании чакат възобновяване на работния развой да стане на 10 февруари, подозренията по отношение на удължаването на периодите нарастват. Страховете също стават по-силни с възходящия брой на смъртните случаи от вируса.

Акциите на Hon Hai останаха съвсем непроменени, откакто се намалиха с към 11% в средата на януари.

През януари Apple показа по-широка от нормалната прогноза за продажбите си. Това пристигна поради несигурността, породена от ковид, на един от най-важните пазари на американския колос.

Експерти чакат също по този начин вирусът да нанеса сериозен спад в продажбите на смарт телефони, поради ограниченията на държавното управление за ограничението на доставките.

Изследователските компании се разграничават в своите оценки какъв брой огромен ще бъде насилственият спад пратките, тъй като към момента не са ясни мащабите на епидемията. Strategy Analytics предвижда 32% спад на китайските колета през първото тримесечие до 60 милиона от почти 89 милиона колета година по-рано. Canalys, изхождайки от сходна оценка за 2019 година, пресмята спад до 42,5 милиона колета. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР